You are here:

Business Intelligence Consultant

Company
Cmotions
Type
Starters Position
Sector
Consultancy, Intelligence, Research
Required language
Dutch

Description

Cmotions groeit hard! Om die reden zijn wij op zoek naar een nieuwe business intelligence consultants die onze opdrachtgevers verder willen helpen in hun ontwikkeling naar een meer data gestuurde organisatie.

Welkom bij Cmotions!

Cmotions bestaat uit 70 collega’s en maakt samen met nog 10 organisaties onderdeel uit van een overkoepelende organisatie met internationale vestigingen en klanten. Carrière perspectief genoeg. Wij helpen organisaties met het volledig benutten van data. Onze data professionals helpen grote bedrijven zoals VodafoneZiggo en Eneco, not for profits zoals Longfonds en Alzheimer Nederlanden en MKB+-bedrijven om klantgericht, wendbaar en toekomstbestendig te worden.

Wat ga je als Business Intelligence Consultant doen?

Als business intelligence consultant help je onze opdrachtgevers meerwaarde uit hun data te halen. Dit doe je door het leveren van visueel sterke inzichten op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Het doel is dat de opdrachtgever de inzichten kan gebruiken om de organisatie beter te besturen en bedrijfsprocessen te monitoren en optimaliseren. Je bent verantwoordelijk voor het gehele proces: van het inventariseren van de informatiebehoefte, het
ontsluiten van de data tot het leveren van (geautomatiseerde) inzichten met dashboards en rapportages.

Activiteiten die horen bij jouw werk

 • Inventariseren benodigde stuurinformatie en van daaruit informatiebehoefte klant.

 • Vertalen naar benodigde data om in informatiebehoefte te kunnen voorzien.

 • Inventariseren beschikbaarheid en bruikbaarheid data (DWH, bronsystemen). Ontsluiten van data, direct of via een DWH, ten behoeve van rapportages en dashboards.
 • Bouwen van dashboards en rapportages (voor- en achterkant).
 • Overdragen (functioneel, technisch) van dashboards aan de organisatie van de klant.
 • Realiseren van adoptie door gebruikers binnen de organisatie van de klant.

Neem na het lezen van deze vacature ook een kijkje op onze cases pagina
(www.cmotions.nl/cases) om meer te lezen over hoe wij onze opdrachtgevers in het verleden
hebben geholpen.

Wat breng je mee?

 • WO kennis- en denkniveau in bijvoorbeeld marketing intelligence, artificial intelligence, computer science, econometrie, wiskunde, economische psychologie of een andere studie met een specialisatie in statistische methoden en technieken.
 • Ervaring met BI tools zoals PowerBI, Qlikview/Sense, Tableau, Looker of MicroStrategy.
 • Ervaring met datavisualisatie en visual storytelling.
 • Ervaring met SQL, DAX en/of Python.
 • Kennis van datawarehouse oplossingen en ETL methoden.
 • Ervaring met het lezen van datamodellen.

Waarom als consultant bij Cmotions werken?

Als consultant bij Cmotions werken betekent uitdagend en afwisselend werk, waar ondernemerschap altijd wordt gestimuleerd en beloond. Naast het werk op projecten, is er ook ruimte om jouw collega’s op te zoeken in ons nieuwe kantoor in Bunnik. Door een gedeelde passie voor het data vak, is er ook ruimte voor gezelligheid en een informeel gesprek. De ruimte voor persoonlijk ondernemerschap, resulteert voor ons al jaren in een sterk team en een goede onderlinge samenwerking.

“Cmotions geeft mij de mogelijkheid, om in uitdagende en afwisselende omgevingen, klanten te helpen met het maken van betekenisvolle beslissingen door data om te zetten naar visuele inzichten.” - Coen van der Snoek, Senior Consultant

Lees verder over werken bij Cmotions.nl (https://cmotions.nl/cmotions/werken-bij-cmotions-consultancy/).

Solliciteren of meer informatie?

Ben je na het lezen van deze vacature enthousiast geworden? Dan ontvangen we graag jouw sollicitatie. Voor vragen of meer informatie over onze organisatie en de functie kun je contact opnemen met Dexter van der Swaluw. Dit kan op e-mailadres d.van.der.swaluw@cmotions.nl of telefoonnummer 06-82062782.

Een screening is mogelijk onderdeel van de sollicitatieprocedure.