You are here:

Data Science Consultant

Company
Cmotions
Type
Starters Position
Location
Bunnik
Sector
Consultancy, Intelligence, Research
Required language
Dutch

Description

Cmotions groeit hard!  Om die reden zijn wij op zoek naar nieuwe data science consultants die onze opdrachtgevers verder willen helpen in hun ontwikkeling naar een meer data gestuurde organisatie.

Welkom bij Cmotions!

Cmotions bestaat uit 70 collega’s en maakt samen met nog 10 organisaties onderdeel uit van een overkoepelende organisatie met internationale vestigingen en klanten. Carrière perspectief genoeg. Wij helpen organisaties met het volledig benutten van data. Onze data professionals helpen grote bedrijven zoals VodafoneZiggo en Eneco, not for profits zoals Longfonds en Alzheimer Nederlanden en MKB+-bedrijven om klantgericht, wendbaar en toekomstbestendig te worden.

Wat ga je als data science consultant doen?

Als data science consultant houd jij je bezig met het genereren van waardevolle inzichten uit dedata. Dit om complexe vraagstukken van de business van jouw opdrachtgever te beantwoorden. Hiervoor maak je gebruik van de nieuwste technieken op gebied van advanced analytics, machine learning en data science. Je draagt daarmee bij aan het realiseren van de strategische doelen van jouw opdrachtgever. Je ontwikkelt bijvoorbeeld verklarende en voorspellende modellen om primaire processen te optimaliseren of je zet data science in ten behoeve van tactische en strategische besluitvorming. Naast de inhoudelijke kennis zijn soft skills ook enorm belangrijk. Als data science consultant zoek je namelijk graag het gesprek op met opdrachtgevers en ben je hierin ook een (kritische) sparringpartner. Aangezien de wereld in data (science) zich snel ontwikkelt, vind je het bovendien leuk om je blijvend te ontwikkelen en op de hoogte te blijven van nieuwe technieken en methodologieën.

Jouw activiteiten

 • Inzichtelijk krijgen van data science vragen vanuit de business.
 • Selecteren en uitwerken van beste data science aanpak.
 • Ontwikkelen van krachtige en voorspellende algoritmes.
 • Interpreteren en toelichten van de uitkomsten van data science toepassingen en adviseren over de concrete toepassing hiervan.
 • Verdiepen in de nieuwste ontwikkelingen op gebied van data science en in staat zijn om deze toe te passen.

Neem na het lezen van deze vacature ook een kijkje op onze cases pagina
(www.cmotions.nl/cases) om meer te lezen over hoe wij onze opdrachtgevers in het verleden
hebben geholpen.

Wat breng je mee?

 • Je bent afgestudeerd in marketing intelligence, artificial intelligence, computer science, econometrie, wiskunde, economische psychologie of een andere studie met een specialisatie in statistische methoden en technieken.
 • Je hebt minimaal twee jaar ervaring in het toepassen van advanced analytics en data science binnen een organisatie.
 • Je beheerst één of meerdere van de volgende tools: SQL, R, Python, SAS, KNIME, SPSS.;
 • Analytisch en communicatief ben je sterk of je bent gedreven je hierop te ontwikkelen, daarnaast ben je nieuwsgierig, leergierig en ambitieus.
 • Je hebt passie voor het vakgebied en wilt je hierin verder ontwikkelen.
 • Je werkt graag in teamverband, maar kunt zelfstandig ook goed tot je recht komen.

Waarom als consultant bij Cmotions werken?

Als consultant bij Cmotions krijg je uitdagend en afwisselend werk, waar ondernemerschap altijd wordt gestimuleerd en beloond. Naast het werk op projecten, is er ook ruimte om jouw collega’s op te zoeken in ons nieuwe kantoor in Bunnik. Naast een gedeelde passie voor het data vak, is er ook ruimte voor gezelligheid en een informeel gesprek. De ruimte voor persoonlijk ondernemerschap, resulteert voor ons al jaren in een sterk team en een goede onderlinge samenwerking.

Solliciteren of meer informatie?

Ben je na het lezen van deze vacature enthousiast geworden? Dan ontvangen we graag jouw sollicitatie. Voor vragen of meer informatie over onze organisatie en de functie kun je contact opnemen met Dexter van der Swaluw. Dit kan op e-mailadres d.van.der.swaluw@Cmotions.nl of telefoonnummer 06-82062782.