You are here:

Programmatic Consultant

Company
Publicis Groupe
Type
Starters Position
Location
Amsterdam
Sector
Consultancy
Required language
Dutch, English
Website
https://publicisgroupe.nl/contact/?gclid=CjwKCAjwtIaVBhBkEiwAsr7-c1lguiops0hC_RtOaJZBDd4AeE6UNYYQTUTslY6-Hy2D79MPMWivEBoC_wEQAvD_BwE#vacatures

Description

Wij zijn Publicis Groupe. Een netwerk van bureaus, gevestigd over de hele wereld. Van Londen, New York tot Sydney en Tokio, je vindt ons in verschillende grote steden. Dus ook in Amsterdam.

Aan de Wilgenweg in Amsterdam-Noord, op loopafstand van het bruisende stadsleven, vind je al onze expertises onder één dak. Van commerce, data, media, creatie, pr, influencing tot productie: you name it, we got it.

Vanuit deze verschillende disciplines geven we onze klanten toegang tot al onze expertise en tools. Zo zetten we met z’n allen impactvolle big ideas om tot persoonlijke klantervaringen op schaal. En maken we werk dat opvalt op alle fronten. Creativiteit maakt hierbij het onderscheid. Technologie en intelligentie het succes.

Met 300 medewerkers en 25 verschillende nationaliteiten, leren we niet alleen veel van elkaars expertise, maar ook van elkaars culturen. In 2021 kwamen daar nog eens 250 nieuwe collega’s bij, nadat we onze krachten bundelden met social agency Boomerang.

Ook met onze collega’s van Le Pub houden we nauw contact. Dat is het bureau dat we in samenwerking met Heineken hebben opgezet, om vanuit creativiteit, data en merkbeleving succesvolle internationale campagnes te ontwikkelen.

Met onze basis in Amsterdam, zien we de wereld als ons speelveld. Daarom bieden via ons Work Your World programma iedereen de mogelijkheid zijn horizon te verbreden door 6 weken elders in de wereld te werken voor een ander Publicis Bureau. En geven we via ons SPA-programma creatief talent vanuit de hele wereld de kans om het vakgebied bij ons te leren in de vorm van een betaalde stage.

Job Description

In deze functie werk je binnen een team van specialisten voor Samsung. Je zorgt voor het beste advies op programmatic gebied voor onze klant en vind het daarnaast leuk om dit advies om te zetten in de activatie.

Als ervaren Programmatic Consultant weet je alles van het opzetten en optimaliseren van programmatic campagnes. Je bent verantwoordelijk voor het opzetten, uitvoeren en optimaliseren van programmatc projecten voor een divers klantenpakket. Daarnaast adviseer je klanten over de inzet en vormgeving van de campagnes. Je analyseert en rapporteert over conversie, omzet en bezoek. Ook initieer je, waar nodig, verbeterpunten en vervolgstappen en draag je zorg voor de uitvoering hiervan. Een belangrijk onderdeel is het signaleren van markttrends en ontwikkelingen en dit toepasbaar maken voor jouw klantenpakket.

Qualifications

Wie ben jij?

·       Je beschikt over een afgeronde HBO/WO opleiding;

·       Je hebt minimaal 2 jaar ervaring in het managen van programmatic campagnes;

·       Je hebt ervaring met DSP’s als DV360, TheTradeDesk, Adform;

·       Je bent daarnaast in staat om Digital Consultants en te begeleiden bij het ontwikkelen      van Display en Video strategieën;

·       Je bent analytisch, resultaat- en klantgericht, nauwkeuring en een echte team speler;

·       Je hebt uitstekende kennis van de Nederlandse taal in woord en geschrift;

·       Uitgebreide kennis van Google Analytics is een pré.

Wat bieden wij?

•         Een team waarin je al je skills en talenten kunt laten zien, kunt lachen met collega’s en waar je naast humor ook kennis en ervaringen met elkaar deelt.   

•         De mogelijkheid om jezelf te blijven ontwikkelen door cursussen en workshops te volgen. Zo blijf je altijd up-to-date.

•         Work Your World Programma: de mogelijkheid om 6 weken elders in de wereld voor een ander Publicis bureau te werken.

•         Zodra we weer mogen: een supergezellige werkplek mét binnentuin. Lekkere lunches, gezellige borrels met het bruisende stadsleven op loopafstand. En feestjes waar je het jaren later nog steeds over hebt.

Denk je nu ‘Dit kan ik. Dit wil ik. Ik ga ervoor’? Stuur ons dan nu jouw sollicitatie en CV. En wie weet schuif je binnenkort bij ons aan op de Wilgenweg in Amsterdam. We zien er naar uit om kennis te maken.