You are here:

Social Advertising Consultant (Samsung)

Company
Publicis Groupe
Type
Starters Position
Location
Amsterdam
Sector
Consultancy
Required language
Dutch, English
Website
https://publicisgroupe.nl/contact/?gclid=CjwKCAjwtIaVBhBkEiwAsr7-c1lguiops0hC_RtOaJZBDd4AeE6UNYYQTUTslY6-Hy2D79MPMWivEBoC_wEQAvD_BwE#vacatures

Description

Wij zijn Publicis Groupe. Een netwerk van bureaus, gevestigd over de hele wereld. Van Londen, New York tot Sydney en Tokio, je vindt ons in verschillende grote steden. Dus ook in Amsterdam.

Aan de Wilgenweg in Amsterdam-Noord, op loopafstand van het bruisende stadsleven, vind je al onze expertises onder één dak. Van commerce, data, media, creatie, pr, influencing tot productie: you name it, we got it.

Vanuit deze verschillende disciplines geven we onze klanten toegang tot al onze expertise en tools. Zo zetten we met z’n allen impactvolle big ideas om tot persoonlijke klantervaringen op schaal. En maken we werk dat opvalt op alle fronten. Creativiteit maakt hierbij het onderscheid. Technologie en intelligentie het succes.

Met 300 medewerkers en 25 verschillende nationaliteiten, leren we niet alleen veel van elkaars expertise, maar ook van elkaars culturen. In 2021 kwamen daar nog eens 250 nieuwe collega’s bij, nadat we onze krachten bundelden met social agency Boomerang.

Ook met onze collega’s van Le Pub houden we nauw contact. Dat is het bureau dat we in samenwerking met Heineken hebben opgezet, om vanuit creativiteit, data en merkbeleving succesvolle internationale campagnes te ontwikkelen.

Met onze basis in Amsterdam, zien we de wereld als ons speelveld. Daarom bieden via ons Work Your World programma iedereen de mogelijkheid zijn horizon te verbreden door 6 weken elders in de wereld te werken voor een ander Publicis Bureau. En geven we via ons SPA-programma creatief talent vanuit de hele wereld de kans om het vakgebied bij ons te leren in de vorm van een betaalde stage.

Job Description

Voor deze Social Media vacature zoeken we een ervaren specialist in Social Media. Als social advertising consultant ben je verantwoordelijk voor de strategische en tactische uitrol van Social Mediaplannen voor Samsung. Je adviseert de klant en bent in staat om ze te overtuigen van de beste Social Media inzet. Daarnaast bied je dagelijkse ondersteuning aan ons Performance Media team.

Als social advertising consultant voer je campagnes uit in de verschillende systemen van de relevante netwerken (Facebook business manager, Twitter ads manager) of ‘3rd party systems’ (Smartly.io). Je hebt een duidelijke visie op Social Media. Daarnaast bezit je de capaciteit om de campagnes te evalueren en bepaalde learnings te concluderen en mee te nemen in een volgend advies.

Voor deze social media vacature is het belangrijk dat je proactief met nieuwe ideeën en haakjes komt voor de klant en op de hoogte bent van nieuwste ontwikkelingen op Social Media gebied. Ook ben je in staat om met de klant mee te denken over haar targets en hoe Social Media daaraan bijdraagt. Uiteraard doe je onderzoek naar het gedrag en de wensen van de doelgroep en neemt deze insights mee in het Social voorstel naar de klant. Dit alles met het doel om de klant betere resultaten te laten behalen op Social Media.

Qualifications

 • Het is een eis dat je vloeiend Nederlands spreekt en schrijft 

 • Je hebt een WO of HBO opleiding afgerond

 • Je hebt minimaal 2 jaar Social Media Advertising ervaring

 • Je beheerst de Engelse taal voldoende

 • Je bent data driven

 • Je vindt het leuk om vanuit cijfers adviezen naar klanten te presenteren

 • Je kunt goed met Excel en PowerPoint overweg

 • Je bent nieuwsgierig naar de nieuwste innovaties binnen Social Media Advertising

 • Je bent stressbestendig

 • Je kunt prioriteiten stellen en het proces bewaken

Wat bieden wij:

 • Een team waarin je al je skills en talenten kunt laten zien, kunt lachen met collega’s en waar je naast humor ook kennis en ervaringen met elkaar deelt.   

 • De mogelijkheid om jezelf te blijven ontwikkelen door cursussen en workshops te volgen. Zo blijf je altijd up-to-date.

 • Work Your World Programma: de mogelijkheid om 6 weken elders in de wereld voor een ander Publicis bureau te werken.

 • Zodra we weer mogen: een supergezellige werkplek mét binnentuin. Lekkere lunches, gezellige borrels met het bruisende stadsleven op loopafstand. En feestjes waar je het jaren later nog steeds over hebt.