You are here:

Digital Product Designer (UX/UI)

Company
Belsimpel
Type
Starters Position
Location
Groningen
Sector
Intelligence, Management, Online
Required language
Dutch
Website
https://www.werkenbijbelsimpel.nl/

Description

Bedenk en design de beste gebruikerservaring voor al onze producten, van onze webshop tot onze backofficesystemen.

Wat doe je als Digital Product Designer?

Als Digital Product Designer (UX/UI) bij Belsimpel werk je aan het verbeteren van de gebruikerservaring van alle digitale producten van Belsimpel. Denk aan de website, de app maar ook onze back-office systemen. Je hebt een breed scala aan werkzaamheden en werkt projectmatig aan bijvoorbeeld het designen van concepten voor de nieuwe check out route, het vormgeven van een nieuwe back-office workflow, het opzetten van een nieuwe huisstijl of het bijwerken van de fijnste details in onze design systemen. Je werkt hierbij nauw samen met ander designers, developers en productowners om de gebruikers- en bedrijfsdoelen te behalen. Jij vertegenwoordigt hierbij de gebruiker en bent verantwoordelijk voor het behouden van een kwalitatief hoge gebruikerservaring.

In jouw designs komen doelen en aspecten zoals copy en vormgeving bij elkaar. Jij kijkt dan ook kritisch naar het geheel en legt potentiële kansen of verbeteringen voor aan het team en de product owner waar je mee samenwerkt. Goede communicatie is dus erg belangrijk. Samen met het team en front-end developers bouw je voort aan en onderhoud je onze design systemen. 

Over het team

Binnen team creatie zijn we verantwoordelijk voor alle vormgeving en uitingen van alle merken binnen de Gomibo Group. De meest bekende is uiteraard Belsimpel, maar denk ook aan Verifai, Tulip Assist, Gomibo en ons back-office systeem Alice. Van het opzetten van een compleet nieuwe huisstijl tot het vormgeven van complexe gebruikers-flows, wij ontwerpen en maken alles in-house en daar zijn we trots op. We bewaken de huisstijl van onze verscheidene producten en proberen met onze kritische blik alles wat team creatie passeert naar een hoger niveau te tillen.  

Zo kan je dag eruitzien

Het is maandag ochtend. Je begint de dag met een dagstart waarin iedereen in het team aangeeft wat er op de planning staat voor vandaag en of er nog struikelpunten zijn. Je werkt je planning en je mail bij en gaat verder met een complex project waar je al een tijdje mee bezig bent. Onze eigen verzekeringsmaatschappij Tulip Assist krijgt een rebranding en daarbij nemen we meteen de website mee. Tjeerd heeft je wat feedback gegeven over de nieuwe branding elementen en Stephan heeft jouw voorstel voor de homepage doorgenomen. Op een paar puntjes na ziet de eerste versie er goed uit! Je verwerkt de feedback en levert de nieuwe versie aan.

Ondertussen ben je wel toe aan een kopje koffie. Bij de koffiemachine – die elke soort koffie kan serveren die je maar wenst - kom je Rudmer tegen. Hij vraagt naar de voortgang van de nieuwe designs voor zoekfunctie van Belsimpel. Het project heeft toch meer prioriteit dan ingeschat en je schuift wat in je planning om hier vanmiddag direct mee te beginnen. Met je kop koffie ga je aan de slag met het uitwerken van een nieuw component voor ons design systeem. Het "accordion" component. Je zoekt uit welke states het component moet bevatten en houdt tijdens het uitwerken rekening met onze interaction patterns en business rules. Gelukkig was dit voor jou geen lastige klus en heb vlot een eerste versie af. Je zet je de designs in de agenda voor de design systems meeting van dinsdag. Zodat die samen met developers besproken kunnen worden.

Het is bijna pauze, nog even je mail bijwerken. Over een paar minuten staat je versbereide lunch, die je vanmorgen besteld hebt, klaar in kantine Gobistro. Tijdens de pauze daagt Philippe je uit voor een fanatiek potje tafeltennis. Na de pauze ga je aan de slag met het uitwerken voor een nieuwe user flow voor onze warehouse interface. Collega's moeten picklocaties kunnen scannen en inzicht krijgen in welke voorraad er op die specifieke locatie ligt. De eerste opzet staat en je deelt deze met Philippe voor feedback terwijl Stephan langskomt met een blikje cola. Welverdiend na een lange design sessie. Het is 4 uur en je pakt die zoekfunctionaliteit voor de Belsimpel website op. Met een samenstelling van componenten uit onze design systemen maak je een interactief prototype, dan weten de productowners en developers precies hoe die moet werken! Na het prototype nog even kort met Stephan te hebben besproken lever je 'm op bij Rudmer en sluit je tevreden de pc af.

Wat bieden wij?

Volop doorgroeimogelijkheden

Vanaf dag 1 maak jij het verschil.

Werken in hartje Groningen

Op je fiets naar kantoor.

Vergroot je (super)krachten

Werk met >650 fanatieke collega's.

Unieke werksfeer

Elke week borrels en activiteiten.

Wie ben jij?

  • Je hebt een HBO of WO- diploma, bij voorkeur op het gebied van CMD, Communicatie, interaction of vergelijkbaar;

  • Je hebt een passie voor de ontwikkeling van digitale producten, van concept tot uitwerking;

  • Je wordt blij van werken met Design Systemen en je gebruikt jouw inzichten om deze uit te breiden en te optimaliseren; 

  • Je bent bekend met Material Design en Apple's Human Interface Guidelines;

  • Je werkt graag met Adobe Suite, het is een pré als je ervaring hebt met Figma;

  • Heb je op sommige vlakken nog niet zo veel ervaring? Geen probleem, je wordt volop ondersteund en krijgt de ruimte je ontwikkelen.

Solliciteer nu

Heb je vragen over deze vacature, dan kun je altijd contact opnemen met onze Talent & Recruitment Specialisten. Zij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9:00 en 17:30 op het telefoonnummer 050-2113856. Je kunt ook een mail sturen naar werken@belsimpel.nl.

Wil je weten hoe het sollicitatieproces eruit ziet? Klik dan hier.