Beschik jij over leiderschapskwaliteiten en lijkt een zeer diverse functie met veel verantwoordelijkheid jou een mooie uitdaging? Misschien word jij dan wel de nieuwe voorzitter van de MARUG! Ben je benieuwd naar de ervaringen van de huidige voorzitter tot dusver? Of wat zijn gouden tip is voor de sollicitatie? Lees dan snel verder!      

Waarom heb je gekozen voor een bestuursjaar bij de MARUG? 

“In september 2017 startte ik met de master Marketing, in de veronderstelling dat ik aan het laatste hoofdstuk van mijn studententijd was begonnen. Naast de studie besloot ik ervaring op te willen doen bij de MARUG en ik werd aangenomen voor de International Marketing Experience commissie. Tijdens mijn commissieperiode leerde ik de vereniging goed kennen en kreeg ik door een goeie band met onze voorgangers een kijkje in hoe leuk zo’n bestuursjaar bij de MARUG is. Aangezien bestuurservaring stiekem ook nog wel op mijn verlanglijstje stond, besloot ik er voor te gaan en inmiddels zijn mijn bestuursgenoten en ik alweer op zoek naar opvolgers. De tijd vliegt!”

Waarom heb je gekozen voor de functie voorzitter?

“Als voorzitter ben je het gezicht van de vereniging en eindverantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de MARUG. Je hebt veel contact met verschillende externe partijen en moet overzicht bewaren over de gehele stand en gang van zaken. Ook zorg je dat je bestuursgenoten het beste in zichzelf naar boven halen en help je ze om hun functies optimaal uit te voeren. Zo krijg je ook van alle andere functies veel mee. Dit brengt veel verantwoordelijkheid met zich mee, en biedt in mijn ogen ook de uitgelezen kans om managementvaardigheden te ontwikkelen. Dit geeft mij enorm veel energie.” 

Hoe ziet een gemiddelde week als voorzitter eruit?

“Ik vind het moeilijk om hier direct antwoord op te geven, en eigenlijk is dat ook precies wat ik zo leuk vind aan mijn functie. Je bent met zo veel verschillende dingen bezig dat de gemiddelde week eigenlijk niet bestaat. Er is natuurlijk wel een aantal dingen wat standaard terug komt. Zo zit je vaak in meetings met verschillende partijen. Je bent onder andere verantwoordelijk voor het contact met andere verenigingen (op de faculteit), de vakgroep marketing, de zogenaamde Raad van Voorzitters en de Marketing Associatie Nederland. Daarbij zit je, net als je bestuursgenoten, in de Raad van Toezicht van verscheidene commissies. Op die manier ben ook je nauw betrokken bij de organisatie van een aantal evenementen. Verder ben ik met Job, onze Extern dit jaar, mee geweest voor de nodige bedrijfsbezoeken. Aangezien ik na dit jaar aan het werk ga is dat een unieke manier om me vast te oriënteren op het werkveld.”  

Wat is stiekem minder leuk?

“Soms kan besluitvorming bij vergaderingen/over de uitkomst van vergaderingen wat lang duren omdat bijvoorbeeld veel verschillende betrokken partijen akkoord moeten geven. Het kan dan gebeuren dat je vaak opnieuw om tafel moet om dingen opnieuw af te stemmen. Dit kan enigszins frustrerend zijn, maar de kans is natuurlijk best wel aanwezig dat je hier later in het bedrijfsleven ook tegenaan loopt. Dat maakt het toch ook wel weer leerzaam, dat scheelt.”

Zou je een bestuursjaar bij de MARUG aanraden?

“Absoluut! Je leert in korte tijd enorm veel en daarbij heb je een fantastisch jaar met 5 leuke bestuursgenoten. Zo’n jaar staat natuurlijk goed op je CV, maar je doet ook nog eens super veel leuke contacten op via alle sociale activiteiten die er ook bij horen. En ik houd aan mijn bestuursgenoten 5 vrienden voor het leven over.“

Gouden tip voor de sollicitatie!

“Zorg dat je je goed voorbereid, bijvoorbeeld door je te verdiepen in beleidsstukken van afgelopen jaren, en ga met huidige bestuurders zitten om meer over hun functies te weten te komen. Dan ga je denk ik het beste de sollicitatie in. Mocht je interesse hebben in mijn functie dan kan je me uiteraard altijd een berichtje sturen om een koffietje of biertje in te plannen!”

Heb je interesse in een bestuursfunctie bij de MARUG of wil je gewoon wat meer informatie? Mail dan naar intern@marug.nl, bel naar 050 - 363 7014 of kom langs op de MARUG kamer 5414.0032. De deadline voor voorzitter van het MARUG bestuur is 20 februari 2019.