Company
Jacobs Douwe Egberts
Type
Internship
Location
Utrecht
Sector
Online, Management
Website
https://www.jacobsdouweegberts.com/nl/careers/your-international-career/netherlands/

Description

Bij JACOBS DOUWE EGBERTS kan óók jij impact hebben, net als al onze ruim 12.000 gepassioneerde werknemers die actief zijn in meer dan 100 landen. Wij zijn er trots op dat we samen met hen iedere dag een rol mogen spelen in de levens van miljoenen mensen met onder andere onze sterke merken als Douwe Egberts, L’OR, Senseo, Pickwick, Piazza D’Oro, Jacobs, Tassimo, Moccona, Kenco, Pilao en Gevali. De impact die onze werknemers hebben op de organisatie, de merken en zichzelf, draagt bij aan onze wereldwijde belofte: “A coffee for every cup”. Kortom: Wat jij bij ons doet heeft impact.

Jacobs Douwe Egberts (JDE) Professional, met het hoofdkantoor in Utrecht, is leverancier van koffie- en theeconcepten in de Out-of-Home markt (business-to-business): van merken, ingrediënten en apparatuur tot accessoires en dienstverlening. JDE Professional heeft een leidende marktpositie en levert aan de horeca, bedrijven en zorg- en onderwijsinstellingen.

Functieomschrijving

Ben jij nieuwsgierig naar communicatie rondom change en medewerkers engagement? Wil jij impact hebben door communicatieplannen op te stellen en uit te voeren? En ben jij op zoek naar een uitdagende stage waarbij je veel verantwoordelijkheden krijgt? Lees dan snel verder!

Als stagiair communicatie binnen JDE Professional NL ga je meelopen met de HR business partners. De HR Business Partners zijn een belangrijke schakel op het gebied van alle HR activiteiten; ze ondersteunen de verschillende business units (Marketing, Trade, Finance, Operations en Direct Sales) binnen de organisatie. Hierbij kun je denken aan het ontwikkelen en implementeren van HR processen en tools zoals Performance Management, Engagement en Development. Ook hebben zij een coachende rol richting de leidinggevende en medewerkers.

In deze rol ben je de ondersteuning voor de partners en de business units op het gebied van communicatie. We verwachten van jou dat je hands-on en proactief aan de slag gaat. Je maakt plannen, presenteert deze aan het team en werkt ze verder uit. Onder jouw verantwoordelijkheden komen onder andere: het voorbereiden van engagement plannen en sessies, het ontwikkelen van boodschappen rondom change voor diverse middelen en kanalen en communicatie voor CRM implementatie. Kortom, je zult te maken krijgen met verschillende vraagstukken rondom communicatie. Enige ervaring op het gebied van social media/artikelen schrijven/journalistiek etc. is daarom relevant.

Je wordt als stagiair volledig opgenomen in ons HR Professional Team, maar je zult daarnaast ook veel contact hebben met andere afdelingen binnen JDE. Daarnaast hebben wij een actief netwerk van stagiairs die onder andere elke maand netwerkborrels organiseren, waar jij een leidende rol in kunt spelen.

Functie-eisen

Jouw profiel

  • Je doet een HBO of WO-opleiding op het gebied van Communicatie, Journalistiek of een andere passende studie;
  • Vloeiende beheersing van Nederlandse en Engelse taal en geschrift;
  • Je bent communicatief sterk, een doorzetter, ondernemend, zelfstandig, integer en praktisch creatief;
  • Tot slot heb je affiniteit met de FMCG sector en ben je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van social media.

Extra informatie

We bieden

Als je bij ons werkt, maak je impact in een dynamische en ambitieuze omgeving. We werken als team, vieren successen en steunen elkaar. Onze medewerkers werken met een diversiteit aan gelijkgestemde collega’s in een innovatieve omgeving. Iedereen is erop gericht om te doen wat juist is – overal ter wereld. Wat je hier doet, wordt opgemerkt.

De vergoeding voor deze stage bedraagt € 450,- voor een HBO-er of € 500,- voor een WO-er per maand op basis van een werkweek van 40 uur. De stageperiode is per 1 oktober 2018 en voor een periode van minimaal 4 maanden (bij voorkeur 6 maanden). Om in aanmerking te komen voor deze stage moet je gedurende de volledige stage ingeschreven staan bij een HBO- of WO-instelling. Een online capaciteitentest maakt deel uit van de selectieprocedure.

Interesse? Neem hier contact op!