Company
Belsimpel
Type
Starters Position
Location
Groningen
Sector
Management
Required language
Dutch
Website
https://www.werkenbijbelsimpel.nl/

Description

We zoeken geen zesjes of zevens, maar tienen.

Als recruiter bij Belsimpel ben je samen met je twee directe collega’s verantwoordelijk voor de werving en selectie van inmiddels meer dan 500 collega's. Je bent daardoor indirect verantwoordelijk voor de kwaliteit die Belsimpel levert en gaat niet akkoord met minder dan een tien. Inmiddels zijn er meer dan 50 teams bij Belsimpel, waaronder Team Klantenservice, Marketing, Inkoop of Development, het maakt niet uit: jij zorgt voor meest fanatieke, slimste, maar bovenal allerleukste collega's.


Wat doe je als Recruiter?

Bij een groeiend bedrijf hoort natuurlijk ook een groeiend aantal collega’s. Als recruiter zorg jij voor het sterkste team. Hierbij heb jij een ontzettend belangrijke rol in de cultuurbewaking van Belsimpel. Dit is één van de redenen waarom we helemaal niets uitbesteden, en zeker de werving en selectie niet! Het is daarom enorm belangrijk dat je middenin de organisatie staat en korte lijntjes hebt met de verschillende teams, zodat je op het juiste moment zorgt voor de perfecte toevoeging aan het team, waarvan jij vrijwel iedereen bij naam kent.

Je zorgt ervoor dat alle sollicitanten zo snel mogelijk antwoord krijgen. Aan de hand van het CV, de antwoorden op het vragenformulier en soms een telefonisch interview maak je een inschatting over hoe goed de kandidaat in de functie past! Of is er misschien een ander team dat veel beter past? Jij weet voor iedere vacature precies waar we naar op zoek zijn, en het kan maar zo zijn dat de kandidaat die ene vacature niet heeft gezien.

Je voert de sollicitatiegesprekken op een sympathieke, oprechte, maar toch ook kritische manier. Geen vragenvuur, maar een goed gesprek. Soms alleen, soms met een collega die inhoudelijk betrokken is bij de functie. Aan jou de taak om te bepalen of de kandidaat perfect in het plaatje past, maar vooral ook om degene aan de andere kant van de tafel zich op zijn of haar gemak te laten voelen.

Uiteraard heb jij ook het wervingsproces onder jouw hoede. Je zorgt ervoor dat elke vacature de juiste exposure krijgt, zodat deze de juiste aandacht krijgt. Je houdt overzicht over de openstaande vacatures en (her)schrijft ze indien dit nodig is. Moeilijk in te vullen vacature? Geen probleem, jij weet precies waar je naar moet zoeken. Zo voer je analyses uit op LinkedIn en promoot je de vacature op de geschikte kanalen, zoals op de universiteit, bij studieverenigingen, social media en.. heb je meer ideeën? Kom maar door! Samen met je collega-recruiters ben je aanwezig bij verscheidene evenementen om werken bij Belsimpel onder de aandacht te brengen en host jij met Team Werving & Selectie interessante evenementen op ons kantoor.

Verbeteren en efficiënt werken zit overigens in ons bloed. Naast de uitvoerende taken besteed je behoorlijk wat tijd aan projecten om de huidige processen onder de loep te nemen. Wat is de beste manier om je collega’s te betrekken bij het wervingsproces? Hoe zorgen we ervoor dat nieuwe collega’s in een nog warmer bad terecht komen? Zijn er nieuwe slimme manieren waarmee we de beste kandidaten kunnen aantrekken? Wekelijks pakken we de projectenlijst erbij en systematisch pakken we alles één voor één uitvoerig aan. 


Zo kan je dag eruitzien

Ronald groet je enthousiast als je binnenkomt. Leuke vent, een van de nieuwste aanwinsten die jij via LinkedIn hebt benaderd! Je opent je mailbox, werkt je planning bij en ziet dat we vandaag wederom veel sollicitaties hebben ontvangen. Ook voor de vacature van Telecom Purchaser, het lijkt precies waar we naar op zoek zijn! Je noteert op je to-do dat je haar belt voor een uitgebreid telefonisch interview. Vervolgens zie je een mailtje van Jeroen binnenkomen: door de groei hebben we een extra Controller nodig. Die noteer je nog even snel voor de dagstart, zodat jullie het aanvalsplan kunnen bespreken. De dagstart begint, die Macy vandaag leidt. Jullie verdelen de taken en je gaat zoals zojuist besproken aan de slag met het herschrijven en online zetten van de vacature voor Controller. Om 12 uur gaat de bel: een sollicitant. Je doet het gesprek samen met Lianne, je naaste collega, en bespreekt het na. Helaas, niet fanatiek genoeg. Dan zoeken we gewoon weer verder.

Nadat je in de pauze gezellig met collega’s uit verschillende teams hebt geluncht in de kantine ga je weer aan de slag. Je moet nog even bellen met een studievereniging over een event dat eraan komt, om de laatste dingen af te stemmen. Daarna heb je samen met je team een meeting met Tjeerd van Business Development. Jullie bespreken de voortgang van de projecten. Ook jouw project wordt besproken, waarbij je aangeeft vast te lopen met een Excel waarin je een analyse hebt gemaakt van alle studieverenigingen die er in Groningen zijn. Gelukkig kent hij alle Excel-trucs en kun je hier na de meeting de rest van de middag mee aan de slag. Koptelefoon op en gaan! Einde dag bel je nog twee kandidaten om ze blij te maken met hun nieuwe baan en dan begint de borrel.

Je spreekt een aantal collega’s van Verzenden & Bezorgen die zojuist hun eerste maand goed hebben afgesloten en jou met een glimlach vertellen dat ze het onwijs naar hun zin hebben, top! Je verliest daarna nog heel gracieus een potje Mario Kart van Berber uit Team Customer Journey in de kantine. Maar ach, een winnaar ben je vandaag toch al.


Wat bieden wij?

  • Werken in hartje Groningen. Op je fiets naar kantoor

  • Volop doorgroeimogelijkheden, vanaf dag 1 maak jij het verschil

  • Vergroot je (super)krachten. Werk met >450 fanatieke collega's

  • Unieke werksfeer. Elke week borrels en activiteiten


Wie ben jij?

  • Je hebt een wo-diploma op zak, het liefst in de richting van bedrijfskunde, arbeids- en organisatiepsychologie, communicatie of HRM. 
  • Je hebt maximaal 2 jaar ervaring met recruitment, maar deze ervaring is niet vereist.
  • Jij bent een sociaal dier, staat midden in de organisatie en bent toegankelijk voor iedereen.
  • Je kunt kritische gesprekken voeren, bent niet bang om (op subtiele wijze) je mening te geven en hebt een flinke dosis mensenkennis.
  • Naast sociaal bezig zijn, vind jij het ook heerlijk om na te denken over het bedrijfsproces en hierin zelf voor een verbeterslag te zorgen. 

 

Interesse? Klik dan hier!


Sfeerimpressie Belsimpel Kerstdiner 2018

Ben jij er volgend jaar ook bij?