Company
Jacobs Douwe Egberts
Type
Traineeship
Location
Utrecht
Sector
Management, Online
Required language
Dutch
Commences at
01 January 2021
Finishes at
01 June 2021
Website
https://www.werkenbijjde.nl/

Description

Beschrijving van het bedrijf

Het is verrassend wat er allemaal kan gebeuren door een kopje koffie. Bij JACOBS DOUWE EGBERTS, hebben we er onze missie van gemaakt om dit uit te zoeken. Als Stagiair Segment Marketing kan jij impact maken door hier onderdeel van te zijn. Onze mensen zijn hier sinds dag een mee bezig en we zijn er dan ook trots op dat we samen iedere dag een rol mogen spelen in de levens van miljoenen mensen met onder andere onze sterke merken als Douwe Egberts, L’OR, Senseo, Pickwick, Piazza D’Oro, Jacobs, Tassimo, Moccona, Kenco, Pilao en Gevali. Ons koffie- en theeportfolio is verkrijgbaar in meer dan 100 landen. We geloven er in dat iedereen de koffie verdient waar hij of zij zo van houdt, wie je ook bent, waar je ook woont of hoe je het drinkt! Kortom: “A coffee for every cup”.

Jacobs Douwe Egberts (JDE) Professional levert koffie- en theeconcepten aan kantoren, overheidsinstellingen, horeca en hospitality, kortom alle instellingen buiten het supermarktkanaal. Vanuit onze ondernemerschap, kennis en rijke traditie zijn wij een strategische partner voor onze klanten en denken wij op creatieve en innovatieve wijze met hen mee over unieke koffie- en theeconcepten. Op deze manier leveren we bij verschillende klanten een bijdrage aan hun doelstellingen op gebied van duurzaam ondernemen en medewerkerstevredenheid.


Functieomschrijving

Douwe Egberts Trade is de commerciële unit die verantwoordelijk is voor samenwerking met groothandels, dealers en office suppliers in Nederland. Zij leveren o.a. aan het Horeca segment, waar ook grote focus van deze stage op zal liggen. Het is dus een combinatie stage waarbij je zowel voor het trade kanaal, als het horeca segment zult bijdragen aan verdere groei.

Wij zijn op zoek naar een stagiair met een drive en ideeën om het ons team te versterken. Het betreft een meeloopstage per januari 2021 (in overleg is starten in februari mogelijk) voor een periode van zes maanden, met  eventueel de mogelijkheid voor het zelfstandig uitbreiden van één van de opdrachten tot een afstudeeronderzoek.

 • Verkoop bevorderende activiteiten, denk aan promoties, product demonstraties, online campagnes;
 • Uitvoeren van analyses op het gebied van (online) promotie, product, prijs en klant en dit doorvertalen naar plannen;
 • In teamverband organisatie van beurzen en evenementen;
 • Organiseren van koffie- en thee inspriratiesessies voor klanten en prospects.
 • Ontwikkelen en inzetten van POS/Communicatie materialen en briefings maken voor creative bureaus;
 • Verantwoordelijk voor het onderhouden van content van onze producten bij online groothandels zoals Bidfood en Sligro;
 • Schakelen met Marketing en sales omtrent het laden van JDE merken en campagnes;


Functie-eisen

Heb jij een ondernemende instelling en krijg jij energie van het behalen van successen? Dan pas jij goed bij JDE. Onze medewerkers inspireren al meer dan 265 jaar de internationale koffiewereld. Wij houden van mensen die niet bang zijn om uit te proberen en die dat doen tot het goed gaat. Wij hechten waarde aan een sterke overtuiging en moedigen je aan je mening te geven. En dat allemaal in een open en toegankelijke omgeving waar je kan groeien zoals jij dat wilt.


Voor de stage Segment Marketing – Commercial & Trade, zoeken we iemand met de volgende vaardigheden en ervaring:

 • HBO/WO; bij voorkeur Marketing, Communicatie, Commerciële Economie of Hotelmanagement;
 • Ambitieus, klantgericht en enthousiast;
 • Flexibel, creatief, zelfstandig werkend en een Proactieve houding;
 • Sterke analytische vaardigheden; ervaring met Excel en powerpoint is een pré.
 • Sterke communicatieve en presentatievaardigheden, dus uitstekende beheersing van de Nederlandse taal
 • Oplossingsgericht denkvermogen.


Aanvullende informatie

Als je bij ons werkt, heb je impact in een dynamische en ambitieuze omgeving. We werken als team, vieren successen en steunen elkaar. Onze medewerkers werken met een diversiteit aan gelijkgestemde collega’s in een innovatieve omgeving. Iedereen is erop gericht om te doen wat juist is – overal ter wereld. Wat je hier doet, wordt opgemerkt.

Voor deze stage geldt een standaard JACOBS DOUWE EGBERTS vergoeding voor stagiairs van 450 euro (HBO-ers) of 500 euro (WO-ers) per maand, op basis van een fulltime werkweek. De stageperiode begint in januari 2021 en voor een periode van 5/6 maanden, al kan hier in overleg van afgeweken worden. Om in aanmerking te komen voor deze stage moet je gedurende de volledige stage ingeschreven staan bij een HBO of WO instelling.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Christian Vaatstra, Trade Marketing Specialist, bereikbaar op 0648115122.


Enthousiast?

Wij zijn erg benieuwd naar jouw verhaal! Upload snel je CV en motivatiebrief. Wij zien daarin graag terugkomen waarom jij bij JDE wilt stage lopen en welke ervaringen je meeneemt die je leven hebben verrijkt. Je kunt reageren ter attentie van Eliza de Graaf, Talent Acquisition Intern.

Een online assessment maakt onderdeel uit van de procedure.

Interesse? Neem hier contact op!