Company
Jacobs Douwe Egberts
Type
Traineeship
Location
Utrecht
Sector
Management, Online
Required language
Dutch
Commences at
01 January 2021
Finishes at
01 June 2021
Website
https://www.werkenbijjde.nl/

Description

Beschrijving van het bedrijf

Het is verrassend wat er allemaal kan gebeuren door een kopje koffie. Bij JACOBS DOUWE EGBERTS, hebben we er onze missie van gemaakt om dit uit te zoeken. Als Stagiair Shopper Marketing Management kan jij impact maken door hier onderdeel van te zijn. Onze mensen zijn hier sinds dag een mee bezig en we zijn er dan ook trots op dat we samen iedere dag een rol mogen spelen in de levens van miljoenen mensen met onder andere onze sterke merken als Douwe Egberts, L’OR, Senseo, Pickwick, Piazza D’Oro, Jacobs, Tassimo, Moccona, Kenco, Pilao en Gevali. Ons koffie- en theeportfolio is verkrijgbaar in meer dan 100 landen. We geloven er in dat iedereen de koffie verdient waar hij of zij zo van houdt, wie je ook bent, waar je ook woont of hoe je het drinkt! Kortom: “A coffee for every cup”.

De business unit Retail is de verkooporganisatie gericht op het supermarktkanaal, drogisterijen en online. Met merken als Douwe Egberts, Pickwick en Senseo is JDE Retail marktleider op het gebied van koffie en thee in Nederland. Voor het shopper marketing team zijn we op zoek naar een Stagiair Shopper Marketing met als focus Category Management. Als Stagiair Shopper Marketing maak je deel uit van een enthousiast team.


Functieomschrijving

Voor de afdeling Shopper Marketing zijn we per half januari 2021 op zoek naar een fulltime stagiair voor een periode van 5-6 maanden. Deze afdeling houdt zich bezig met de ontwikkeling van de categorieën koffie en thee vanuit ‘shopper’ perspectief.  Jij zult in deze rol de Category Manager en het totale Shopper Marketing Team ondersteunen op het volgende:

 • Het ontwikkelen van schapadviezen voor retailers;
 • Analyseren van de koffie- en theemarkt en doorvertalen naar inzichten;
 • Communicatie naar onze handelspartners;
 • Tracken en analyseren van onze producten, acties en activaties;
 • Coördineren van (instore) activaties;
 • Het doorvertalen van marketing initiatieven naar de winkelvloer.


Functie-eisen

Heb jij een ondernemende instelling en krijg jij energie van het behalen van successen? Dan pas jij goed bij JDE. Onze medewerkers inspireren al meer dan 265 jaar de internationale koffiewereld. Wij houden van ondernemende mensen die niet bang zijn om uit te proberen. Wij hechten waarde aan een sterke overtuiging en moedigen je aan je mening te geven. En dat allemaal in een open en toegankelijke omgeving waar je kan groeien zoals jij dat wilt.


Voor de positie van Stagiair Shopper Marketing - Category Management zoeken we iemand met de volgende vaardigheden en ervaring:

 • Je bent een WO student, bij voorkeur in de richting van een marketing gerelateerde studie;
 • Je hebt sterke analytische vaardigheden;
 • Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden;
 • Je kunt zelfstandig werken en bent proactief;
 • Je bent ondernemend en resultaatgericht;
 • Je bent een teamplayer;
 • Je beheerst MS Office, met name Excel en PowerPoint;


Aanvullende informatie

Als je bij ons werkt, heb je impact in een dynamische en ambitieuze omgeving. We werken als team, vieren successen en steunen elkaar. Onze medewerkers werken met een diversiteit aan gelijkgestemde collega’s in een innovatieve omgeving. Iedereen is erop gericht om te doen wat juist is – overal ter wereld. Wat je hier doet, wordt opgemerkt.

Voor deze stage geldt een standaard JACOBS DOUWE EGBERTS vergoeding voor stagiairs van 500 euro (WO-ers) per maand, op basis van een fulltime werkweek. De stageperiode is vanaf half januari 2021 en voor een periode van 5/6 maanden, al kan hier in overleg van afgeweken worden. Om in aanmerking te komen voor deze stage moet je gedurende de volledige stage ingeschreven staan bij een WO instelling.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Sanne Dijkstra, Shopper Marketing Category Manager, bereikbaar op +31 6 31 66 10 83.


Enthousiast?

Wij zijn erg benieuwd naar jouw verhaal! Upload snel je CV en motivatiebrief. Wij zien daarin graag terugkomen waarom jij bij JDE wilt komen werken en welke ervaringen je meeneemt die je leven hebben verrijkt. Je kunt reageren ter attentie van Eliza de Graaf, Talent Acquisition Intern.

Een online assessment maakt onderdeel uit van de procedure.

Interesse? Neem hier contact op!