Company
Menzis
Type
Internship
Location
Everywhere in the Netherlands
Sector
Intelligence
Required language
Dutch

Description

Opdrachtomschrijving concurrentie-inzichten


Algemeen

Standplaats: online/ Groningen/ Wageningen

Uren per week: 34

Vergoeding: €275 (bruto per maand)

Niveau: HBO/WO

Vakgebied: Marketing/ Marketing Intelligence/ CRM

Dienstverband: stage

Periode: 15 februari – 15 juli 2021

 

Functieomschrijving

Menzis wil informatie over de zorgverzekeringsmarkt en concurrenten systematisch organiseren. Van daaruit kunnen we analyses uitvoeren om gedrag van concurrentie te voorspellen, hetgeen in diverse situaties relevant is. Dergelijke informatie kan worden gebruikt voor bijvoorbeeld de premiestrategie, productstrategie en de zorginkoopstrategie (en resultaat). Deze informatie betreft deels bestaande marktinformatie, deels informatie uit Menzis bronnen en documentatie en tot slot deels uit kennis van specifieke collega’s.

Daarnaast willen we onderzoeken of we meta-informatie over invloeden op de marktontwikkelingen categorisch kunnen ontsluiten, bijvoorbeeld aan de hand van overheidsbeleid, politieke agenda’s, sentimenten in de samenleving, ontwikkelingen in het zorglandschap en macro-economische ontwikkelingen.

Het eindproduct van de opdracht is tweeledig: enerzijds is er beeld van welke informatie te gebruiken is en uit welke bronnen die afkomstig is, en anderzijds is er een plek of tool waar we deze informatie gestructureerd kunnen vastleggen. Dit wordt een levend systeem dat nog niet in grote mate gevuld hoeft te zijn bij oplevering, maar over de maanden/ jaren steeds verder gevuld moet worden. Tevens moet er een werkproces komen; hoe leggen we informatie vast, wie mogen de informatie bewerken/ lezen, etc.

Voor deze opdracht wil Menzis een stagiair aannemen, die in een periode van ongeveer 5 maanden toewerkt naar het eindproduct.


Functie-eisen

  • Je bevindt je in de eindfase van je HBO -of universitaire opleiding
  • Je hebt een flexibele en proactieve werkhouding
  • Je bent in staat om zelfstandig te werken
  • Je hebt een sterk analytisch vermogen en kunt snel tot de kern van een vraagstuk komen
  • Je bent onderzoekend en weet de juiste mensen de juiste vragen te stellenOver Menzis

Menzis is een ambitieuze en innovatieve zorgverzekeraar die een duidelijke koers uitzet om de leefkracht van ieder mens te versterken. Solidariteit en bijdragen aan goede en betaalbare zorg voor iedereen staan hoog in het vaandel. Tegelijkertijd hebben we de ambitie om nieuwe klanten blijvend aan ons te binden.

Werken in het cluster Commercie is interessant voor mensen met een commercieel hart die maatschappelijke ontwikkelingen niet uit het oog willen verliezen. Binnen het cluster Commercie kan dit op twee afdelingen: Marketing & Sales en SamenGezond. Hier werken verschillende disciplines samen in een team. Denk aan intelligence analisten, marketeers en communicatieadviseurs. Als stagiair zal je worden opgenomen in het CASP team (commerciële analyse, strategie en productontwikkeling), onderdeel van Marketing & Sales.


Bijzonderheden

De stageopdracht kent een periode van ongeveer 5 maanden, de definitieve begin -en einddatum bepalen we in overleg. Ook je werkdagen worden in overleg bepaald.

Gezien de huidige situatie rondom COVID-19 werkt iedereen bij Menzis vanuit huis. Dit zal waarschijnlijk niet op korte termijn veranderen, dus de verwachting is dat je volledig vanuit huis werkt. We gaan ervan uit dat het wel mogelijk is om op een aantal moment tijdens de stageperiode face-to-face begeleidings -en voortgangsgesprekken te voeren.

showimage?f=cic.jpg&size=large

Interesse? Neem hier contact op!