Company
ZorgfocuZ
Type
Traineeship
Location
Groningen
Sector
Management
Required language
Dutch

Description

Vind jij het leuk om onze mooie dienstverlening in de schijnwerpers te zetten? Ben je creatief, initiatiefrijk en vlot van geest én pen? Dan is de Traineeship Marketing & Communicatie bij ons onderzoeksbureau iets voor jou! Wij bieden je de juiste handvatten om te groeien op het vlak van marketing en communicatie met als doel om binnen een half jaar een volwaardig lid van ons team te zijn.


Over ZorgfocuZ en Enneüs

ZorgfocuZ is het grootste onderzoeksbureau van Noord-Nederland. Samen met ons tweede label Enneüs werken we voor overheids- en non-profitorganisaties. Vanuit ZorgfocuZ werken we veel voor gemeenten en zorg- en welzijnsorganisaties. Vanuit Enneüs voor organisaties als ministeries, provincies, waterschappen, woningcorporaties, bibliotheken en onderwijsinstellingen. Jaarlijks worden meer dan 500 onderzoeken uitgevoerd voor een diversiteit aan klanten, verspreid over heel Nederland. Vanuit beide merken werken we onder één dak en onze medewerkers doen projecten voor beide organisaties.

Onderzoek klinkt soms saai, maar als je ziet wat onze klanten met de uitkomsten kunnen en doen dan zijn daar prachtige verhalen over te vertellen. De onderzoeksprojecten die we voor onze klanten doen, leveren prachtige voorbeeldcases en verhalen op. Kijk maar eens op www.zorgfocuz.nl/werkvelden en www.enneus.nl/werkvelden. Die projecten zouden we graag wat meer in de schijnwerpers zetten, natuurlijk met de goedkeuring van onze klanten. Onze zichtbaarheid en herkenbaarheid verdienen de aandacht; anderen mogen zien wat we als gedreven, betrokken en deskundig bureau neerzetten met onze klanten!

Daarom zoeken we de juiste marketing-/communicatieprofessional, die ons enthousiaste team komt versterken. Er is geen dag hetzelfde en er is altijd ruimte en aandacht voor het verder ontwikkelen van de organisatie en jezelf!


Wat ga je doen?

 • Vanuit je traineeship ga je als marketing-/communicatie medewerker aan de slag. Je gaat deel uitmaken van het Sales, account & marketing team dat werkt op basis van een vastgesteld marketing-/communicatieplan voor de komende periode. Je helpt mee om de doelstellingen die daarin vermeld staan te behalen.
 • Je zorgt ervoor dat de merken ZorgfocuZ en Enneüs meer zichtbaar en herkenbaar worden bij onze klanten en potentiële opdrachtgevers. Je weet samen met je collega’s een vertaalslag te maken van ‘wie wij zijn als organisatie’ naar een praktisch marcom-plan. Zorgvuldigheid en een nette en goed doordachte communicatie zijn hierbij van belang.
 • Je creëert in samenwerking met je collega’s relevante content, waarbij creativiteit zeker gewenst is. Denk aan het nemen van initiatieven om nieuwe en leuke casebeschrijvingen te creëren van projecten die wij hebben uitgevoerd. Of het ophalen van klantbeoordelingen, interviews met klanten afnemen, nieuwsbriefartikelen schrijven, persberichten opstellen en afstemmen, etc. Er is hierbij voldoende vrijheid om je eigen ideeën in te brengen en toe te passen!
 • Naast het creëren van content, zorg je ervoor dat de content geplaatst wordt op de daarvoor bestaande communicatiekanalen (o.a. social media, website, nieuwsbrief, lokale/landelijke media), maar wellicht dat het aanboren van nog niet benutte kanalen ook leidt tot extra zichtbaarheid van onze merken. We dagen je uit om hierin mee te denken en te doen!
 • Je helpt mee om het bereik van onze merken te vergroten. Concrete doelen hierbij zijn een groeiend aantal bezoekers op onze website en volgers op onze social media kanalen.
 • Je zult actief betrokken worden bij het team waardoor je onze organisatie, onze diensten en de werkvelden waar we voor werken steeds beter leert kennen. Je  krijgt de nodige trainingen en ook de ruimte om ‘mee te lopen’ met collega’s die meer in de uitvoering werkzaam zijn. Je zult merken dat het werk je daardoor op termijn steeds makkelijker afgaat.


Doorgroeimogelijkheden

Bij ZorgfocuZ en Enneüs maken we een gezonde groei door. De ervaring leert dat medewerkers ook meegroeien met onze organisatie al naar gelang de opgedane ervaring en de eigen groeiambities. Vanuit de Traineeship Marketing en Communicatie is het onze wens (en hopelijk ook die van jou ????) om je na uiterlijk een half jaar een volwaardig contract aan te bieden. Op termijn kun je vervolgens doorgroeien in je rol als marketing & communicatie medewerker en mogelijk ook onderzoekswerkzaamheden oppakken. Een en ander hangt af van je interesses, de mogelijkheden zijn er in ieder geval!


Wat vragen wij?

 • Een vlotte, enthousiaste en proactieve collega die zelfstandig kan werken;
 • Je bent in staat om collega’s te mobiliseren en te enthousiasmeren.
 • Enige kennis en ervaring met marcom activiteiten is zeker een pré;
 • Je bent op zoek naar een werkomgeving waar echte aandacht is voor de persoon en waarbij werkplezier (en ook de nodige humor) voorop staat.
 • Je bent communicatief vaardig en beschikt over een goede schrijfvaardigheid;
 • Je bent pragmatisch, ondernemend, oplossingsgericht en zelfsturend;


Interesse?

Neem dan contact op met Jorinde Alkema (sollicitatie@zorgfocuz.nl) en stuur een korte motivatie en je CV door. Je mag ook altijd bellen voor meer informatie naar 050 – 8200 461.