Company
De Nieuwe Zaak
Type
Starters Position
Location
Zwolle
Sector
Consultancy, Intelligence, Online
Required language
Dutch
Website
http://www.denieuwezaak.nl/vacatures/

Description

SEO Consultant


Functieomschrijving

36-40 uur per week, standplaats Zwolle

 • Weet jij onze klanten zo optimaal mogelijk te bedienen en verder te helpen om hun online vindbaarheid te vergroten?

 • Ben jij een teamplayer en weet je met de andere disciplines, zoals advertising en e-mailmarketing, de beste marketingstrategie neer te zetten voor de klant?

 • Kan jij De Nieuwe Zaak de volgende stap laten zetten op gebied van SEO?


Laat zien wat je kan als SEO Consultant

Als SEO Consultant ga je aan de slag met het opzetten en vergroten van de vindbaarheid van de websites van onze klanten. Je bent op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en quick wins, waardoor kansen spotten voor klanten easy voor jou wordt. Je monitort en analyseert dagelijks de lopende campagnes. Hierdoor weet je welke nieuwe initiatieven je kan aanboren om de beste resultaten te behalen en pas je hier jouw strategie op aan. Uiteraard rapporteer je deze resultaten aan jouw klanten. Daarnaast adviseer en faciliteer je de klant met het opzetten en uitvoeren van goede linkbuilding strategieën. Je bent een spin in het web tussen jouw directe collega’s, de klant en eventuele externe partijen waarmee wordt samengewerkt.

Doordat je dagelijks werkt met grote klanten, zoals Wensink, Jeans Centre, Remondis en Alzheimer Nederland, krijg je bij De Nieuwe Zaak veel ruimte om mooie projecten op te pakken. Denk hierbij aan kennisbanken, het reorganiseren van de menustructuur en andere grootschalige projecten. Hierbij is het belangrijk dat je slimmer bent dan de concurrent en altijd één stap op ze vooruit loopt.

Omdat je gaat werken in een dynamische omgeving, waar ontwikkelingen hard gaan en waar wij vanuit onze expertise leading willen zijn, is het belangrijk om goed op de hoogte te blijven met wat er speelt op gebied van SEO. Daarom gaan we, wanneer de omstandigheden er naar zijn, regelmatig naar SEO-events zoals YoastCon, Friends of Search en relevante SEO Meet ups en netwerkborrels.


Functievereisten

Voor SEO Consultant ben je in het bezit van:

Jij wilt altijd de beste zijn en bent resultaat gedreven. Je krijgt een enorme boost zodra jouw optimalisatie idee de lucht in gaat. Je hebt de ambitie om de volgende stap te zetten op gebied van SEO. Daarnaast ben je enthousiast, initiatiefrijk en weet je jouw ideeën goed over te brengen richting klanten en collega’s.


Wat we in elk geval van je vragen:

 • Een afgeronde HBO / WO opleiding;

 • Aantoonbare specialistische werkervaring binnen SEO;

 • Een voortdurende drang om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van SEO;

 • Ervaring met SEO-gerelateerde tooling zoals SEMrush, Screaming Frog, Google Search Console en Google Analytics;

 • Excel en Google Sheets hebben dan ook geen geheimen meer voor je, daarbij heb je kennis van HTML, CSS en JavaScript;

 • Je hebt ervaring met SEO voor grote websites;


Daarnaast vinden we het fijn als je:

 • Weet hoe grote hoeveelheden data moet verwerken, interpreteren en overbrengen, zowel intern als extern;

 • Technische termen helder en duidelijk kunt uitleggen zodat zelfs een leek het begrijpt, dit zowel intern als extern kan doen en het belang van SEO kan verwoorden;

 • Begrijpt dat SEO niet op zichzelf staat maar dat je de samenwerking moet zoeken met andere disciplines, zoals (web)development, PPC, social media, PR en UX/CRO;

 • Passie hebt, enthousiasme bent en sterk in communicatie bent, en weet hiermee de opdrachtgever te overtuigen van jouw plan;

 • Je bent analytisch, creatief, neemt initiatief (nieuwe ideeën) en je weet van aanpakken. Altijd doelgericht.


Bij De Nieuwe Zaak kan je rekenen op deze arbeidsvoorwaarden:

Voor je inzet krijg je een goed salaris, reiskostenvergoeding en 27 vakantiedagen. En natuurlijk krijg je van ons een laptop. Naast dat ons werk al ontzettend leuk is, hebben we samen ook veel plezier. Dit vinden we erg belangrijk. De cultuur bij De Nieuwe Zaak is te beschrijven als open, eerlijk, innovatief, kwaliteit, gedreven, samen, afspraak is afspraak en plezier. Daarnaast neem je verder deel aan onze Academy. Samen met jou werken we steeds aan kennisverbreding en persoonlijke ontwikkeling, want ambities zijn er om waargemaakt te worden!

De Nieuwe Zaak is digital commerce specialist sinds 2005 en is inmiddels uitgegroeid tot één van de meest gerenommeerde en succesvolle digital commerce bureaus van Nederland. Met 80 experts helpen wij retailers, groothandels en brands met het oplossen van vraagstukken op het gebied van strategie, creatie, techniek en marketing. Samen met onze specialisten werk je in multidisciplinaire teams, met een sterke focus op het behalen van online rendement en met 100 % focus op resultaat.

Corona

Hoewel we het liefst fysiek met elkaar samenwerken, staat veiligheid voorop tijdens deze Corona tijd. Daarom biedt De Nieuwe Zaak haar werknemers de mogelijkheid om thuis te werken.

We begrijpen ook heel goed, dat je nieuwsgierig bent naar hoe jouw toekomstige werkplek eruit gaat zien en hoe de sfeer is bij De Nieuwe Zaak. Daarom is eerste kennismaking en de tweede ronde bij ons kantoor op in Zwolle. Hoewel er dan minder collega's zijn, krijg je toch een beetje een indruk hoe leuk het hier is ;)

Word je aangenomen? Dan vragen we nieuwe collega's om een aantal dagen op kantoor te komen, zodat je gelijk een goede start bij ons hebt.

Wil je graag eerst meer weten? Dan kun je terecht bij onze recruiter Emma via 06 - 47 300 243 of emma@denieuwezaak.nl

Word jij onze nieuwe collega? Stel je aan ons voor door te solliciteren.

Interesse? Neem hier contact op!