Company
Bigshopper
Type
Starters Position
Location
Groningen
Sector
Consultancy, Intelligence, Online
Required language
Dutch

Description

Over Bigshopper

Wil jij werken bij een snelgroeiende startup in hartje Groningen? Bigshopper is een toonaangevende prijsvergelijker in Nederland en is actief in 21 Europese landen. Op Bigshopper vind je miljoenen producten van meer dan 1.600 aangesloten webshops. Iedere maand bezoeken bijna een half miljoen consumenten Bigshopper om de beste prijs te vinden. Veel klanten van Bigshopper behoren tot de 100 grootste webwinkels van Nederland, zoals Philips, Travelbags, Brandfield, Wehkamp, Coolblue, Easytoys, Belsimpel, Jac Hensen, en nog veel meer. Om nog verder te groeien zijn we op zoek naar een ambitieuze junior client manager. Heb je affiniteit met online marketing, ben je communicatief sterk en wil je meewerken aan de groei van een startup? Dan zijn we op zoek naar jou! Om te solliciteren vragen we minimaal een afgeronde HBO of WO bachelor.

Wat houdt de functie in?

Als client manager ben je eindverantwoordelijk voor het contact meer dan 1.600 webshops en marketingbureaus. Je helpt klanten en partners met alle vragen die met Bigshopper te maken hebben en je sluit samen met Sales op dagelijkse basis nieuwe klanten aan bij Bigshopper. In deze functie denk je ook actief mee aan de ontwikkeling van het platform. Zo mag je actief ideeën inbrengen over hoe we bedrijfsprocessen kunnen optimaliseren. Daarnaast werk je ook mee aan de positionering en uitingen van Bigshopper via diverse kanalen.

Omdat Bigshopper een snelgroeiende startup is, zijn er veel mogelijkheden om door te groeien. Als client manager heb je een aantal vaste werkzaamheden, maar afhankelijk van je kennis, vaardigheden en interesses kunnen jouw verantwoordelijkheden uitgebreid worden. Heb je bijvoorbeeld affiniteit met online marketing of interesse in het leren van salesvaardigheden, dan zijn er mogelijkheden genoeg!

Typische werkzaamheden die horen bij de functie:

  • Eerste aanspreekpunt bij vragen per mail en telefoon (duidelijke communicatie is belangrijk).
  • Uitleg geven over wat Bigshopper voor klanten kan betekenen als prijsvergelijker en als Google CSS Premium Partner.
  • Support bij het aansluiten van klanten. Denk aan het inladen van producten, klantlogo’s en teksten toevoegen, klanten informeren over de livegang, keurmerk keuring uitvoeren etc.
  • Advies geven aan klanten over het verbeteren van de presentatie en zichtbaarheid op Bigshopper.
  • Feedback van klanten vertalen naar verbeterpunten van het platform of de dienstverlening van Bigshopper.
  • Content toevoegen en controleren (zelf schrijven is niet nodig).
  • Productdata filteren om de kwaliteit van het platform te verhogen.
  • Social Media accounts opzetten/beheren.
  • Nieuwsbrieven maken.


Herken jij jezelf in deze vacature?
Solliciteer direct!
Stuur je foto, cv en motivatie naar info@bigshopper.nl t.a.v. Danielle Moek en we nemen contact met je op. Acquisitie naar aanleiding van deze functie wordt niet op prijs gesteld.