Company
Belsimpel
Type
Starters Position
Location
Groningen
Sector
Online
Website
https://www.werkenbijbelsimpel.nl/

Description

Ambitie & drive.

We willen idealiter bovenaan de lijst van zoekresultaten komen als potentiële klanten zoeken naar een nieuwe telefoon, abonnement, tablet of accessoires. Maar zo makkelijk is dat niet. Als parttimer binnen het SEO-team denk je mee met de strategie omtrent SEO en neem je hierin een uitvoerende en ondersteunende rol aan.

Wat doe je als SEO-Specialist?

Als jij mobiele telefoon intypt op Google, dan wil je dat Belsimpel.nl bovenaan staat, toch? Daar ga jij voor zorgen! Aan jou is het de kunst om te vertalen hoe grote zoekmachines zoals Google werken. Je zorgt ervoor dat er een strategisch plan komt om voor elkaar te boxen dat we altijd bovenaan staan. Als je eenmaal een plan hebt gemaakt, dan analyseer en optimaliseer jij de strategie. Jij hebt de leergierigheid om de verborgen geheimen van de zoekmachines te ontgoochelen èn verzamelt steeds meer kennis over hoe je ons verder helpt.

Je bent als SEO-Expert onderdeel van het Zoekmachineoptimalisatie-team. Een hele mond vol hè? Niet echt een woord dat goed werkt om deze vacature vindbaar te maken misschien, maar goed, daarom zijn we ook op zoek naar jou. Jij gaat ervoor zorgen dat onze teksten de juiste keywords bevatten en speelt deze strategie door naar onze marketingteams, zodat zij dit kunnen verwerken in de te schrijven teksten.

Naast het spelen met keywords zijn er nog veel meer dingen belangrijk. Linkbuilding is een enorm waardevol aspect van SEO en zorgt ervoor dat je nog hoger in de hits komt. Overigens houdt de zoektocht naar optimalisatie natuurlijk nooit op. Zoekmachines veranderen en verbeteren, dus jij gaat moeiteloos mee in die flow. Dit doe je natuurlijk niet alleen, maar samen met een hecht team van part- en fulltimers. Daarnaast heb je ook veel contact met de Development- en Marketingcollega’s waar je mee samenwerkt.

Zo kan je dag eruit zien

Terwijl je je PC aanzet pruttelt het koffiezetautomaat. Direct na het inloggen staat de koffie al voor je klaar. Je checkt je mail en werkt je to-do bij. Er liggen rapportages te wachten om door jou gedraaid te worden. Je checkt met keyword-tools en Ahrefs hoe onze keywords scoren in Google. Je ziet dat Belsimpel.nl niet als bovenste organische resultaat tevoorschijn komt met het zoekwoord iPhone 7. Je loopt direct naar het Productenteam om te overleggen wat er beter kan op de landingspagina van de iPhone 7! Nadat jullie een oplossing hebben bedacht, keer je terug naar je bureau. Je begint met het analyseren van de overige gedraaide rapportages, een beste klus gezien de enorme hoeveelheid aan data! Naast je honger naar data en scorende keywords heb je ook trek in eten. Met je collega’s pak je wat frisse lucht en haal je iets te eten.

Na het lunchen in onze kantine word je uitgedaagd om een potje pool te spelen, maar een uitdaging is ver te zoeken. Op naar een meeting met je team en Jeroen Doorenbos om jouw analyses te evalueren. Hebben onze acties effect gehad? Wat zijn de volgende stappen? Je neemt de nieuwe inzichten vanuit de meeting mee en checkt nog één keer hoe iPhone 7 scoort. Yes! Je eerste organische zoekresultaat is Belsimpel.nl. Uit nieuwsgierigheid tik je ook iPhone 7 abonnement in de zoekbalk. We staan organisch op de vierde plaats. Je doet wat aanpassingen en je kunt niet wachten om te zien op welke plek we op je volgende workshift staan!

Wat bieden wij?

  • Werken in hartje Groningen. Op je fiets naar kantoor

  • Volop doorgroeimogelijkheden, vanaf dag 1 maak jij het verschil

  • Vergroot je (super)krachten. Werk met >300 fanatieke collega's

  • Unieke werksfeer. Elke week borrels en activiteiten

Wie ben jij?

  • Je volgt een bèta-georiënteerde WO-studie.
  • Je bent minimaal 16u per week beschikbaar en van plan minstens 1,5 jaar in Groningen te blijven.
  • Je bent enorm geïnteresseerd in SEO-optimalisatie en hebt een grote affiniteit met internet/webshops.
  • Excel en jij zijn dikke vrienden en je bent analytisch dan ook ijzersterk.
  • Vrienden zouden je omschrijven als leergierig, ambitieus en een echte teamplayer.
  • Ervaring met SEO-optimalisatie is geen vereiste, maar wel een pré!

Interesse? Neem hier contact op!