Company
Grolsch
Type
Internship
Location
Enschede
Sector
Online

Description

Content koning/koningin gezocht! Ben jij creatief en visueel ingesteld? Wij bieden de perfecte stage binnen één van onze brand teams van Koninklijke Grolsch!

Hoe? Als stagiaire Content Marketing.
Waarom? Omdat jij je verder wilt ontwikkelen op het gebied van storytelling.
Waar? Op de brouwerij in Enschede, met een mogelijkheid om enkele dagen op ons kantoor te Amsterdam te werken.

Met wie? Samen Met ons Marketing Team.
Wanneer? Vanaf augustus/september 2018.

Ben jij een HBO/WO student en heb jij affiniteit met Storytelling? Word jij omschreven als creatief en proactief en durf je advies te geven? Kom stage lopen bij Grolsch!

Even een stukje uitleg over Grolsch en onze merken:
Koninklijke Grolsch is volop in beweging! Draaide zo’n vijf jaar geleden vrijwel alles nog om het merk Grolsch, vandaag de dag heeft Koninklijke Grolsch naast het karaktervolle Grolsch merk een scala aan mooie, opkomende merken en segmenten zoals Kornuit, Asahi Super Dry, Peroni, Meantime en Grolsch Radler. Samen met jou willen we met dit mooie portfolio aan merken de Nederlandse markt veroveren. Hoe? Onze merken kennen verschillende doelgroepen die om verschillende redenen en verhalen geïnteresseerd zijn in onze bieren. Om de verhalen achter deze merken goed te vertellen zijn we op zoek naar twee stagiaires Content Marketing; één voor het Grolsch team (Grolsch Premium Pilsner, Speciaal bier en Radler) en één voor het Premium Brands team (Kornuit, Asahi, Peroni en Meantime).

Als Stagiaire Content Marketing….
Krijg jij vanaf augustus/september 2018 de uitgelezen kans om de wereld van marketing te ontdekken! Samen met onze brandmanagers help jij mee met het ontwikkelen van een content voor de on- en offline kanalen. Aan jou om deze strategie om te zetten naar relevante content waarmee wij onze doelgroep weten te raken! Denk hierbij aan het schrijven van copy, het maken van video’s/fotografie. Maar ook het beheren van social mediakanalen en het ontwikkelen van promotiematerialen vallen onder je werkzaamheden. Jouw input wordt zeer gewaardeerd: wij verwachten dus dat je advies durft te geven om ons de juiste richting op te sturen.

Of je nu sterk bent in fotografie, video of copy. Jij vormt bij Grolsch je eigen stage, passend bij jouw passie en talent! Bij content creatie gaat het om het raken en verrassen van de doelgroep, verwachtingen moeten overtroffen worden. Je krijgt dan ook alle ruimte om goede ideeën tot uitvoering te brengen.

Dit ga je doen:

 • Nadenken en creëren van vernieuwende (audio)visuele content voor de (online) communicatiekanalen;
 • Regisseren en produceren van merk- en productvideo’s;
 • Ontwerpen van on- en offline promotiemateriaal, zoals banners en POS materialen;
 • Fotografie en photo-editing behoren ook tot de mogelijkheden.
   

Dit neem je mee:

 • Je volgt een HBO/WO-opleiding in de richting van multimediadesign/marketing/ communicatie/advertising/audiovisueel;
 • Je beschikt over degelijke film- of fotografievaardigheden en editing skills. Daarnaast ben je altijd up-to-date over de nieuwste onlinetrends!
 • Je hebt een sterk taalgevoel voor zowel de Nederlandse als de Engelse taal en vindt het leuk om pakkende teksten te schrijven. Uiteraard zonder taalfouten :-)
 • Je hebt een creatieve geest en loopt over van ideeën om de content kalender vorm te geven;
 • Je bent proactief, flexibel en hebt je een scherp oog voor detail.

Goed om te weten:

 • Mogelijkheid deels te werken vanuit ons kantoor in Amsterdam of de brouwerij in Enschede.
 • Minimaal 5 maanden, 3-5 dagen in de week.
 • Startdatum vanaf augustus/september.

Interesse? Neem hier contact op!