Bedrijf
Holland Trading Group
Type
Startersfunctie
Werkgebied
Delfzijl
Sector
Management
Website
http://www.hollandtradinggroup.com/jobs-careers

Omschrijving:

Weet jij een doelgroep te raken en in beweging te krijgen? Ben je creatief met tekst en beeld? Solliciteer dan voor de functie van Marketing Medewerker bij HTG. HTG als bedrijf is net even anders. Wij bieden “tailor made oplossingen” voor onze klanten, kennen geen hokjescultuur en zijn geen hiërarchische organisatie. Bij ons is elke dag anders en zijn we continue bezig met de realisatie van onze groeiambities. Ga jij ons helpen deze te bereiken?

De uitdaging als Marketing Medewerker 
Je maakt content die raakt, door de juiste teksten, beelden en technieken te gebruiken. Je weet hoe je publiek effectief en slim kan (ver)binden door middel van content. 
Dit doe je voor verschillende doelgroepen: B2B Klanten, leveranciers, retail klanten en potentiele medewerkers.

Het uitwerken van de customer journey is voor jou een fluitje van een cent. Je verplaatst je op een natuurlijke manier in jouw doelgroep om vervolgens een eigen visie te vormen op de juiste communicatiestrategie. Daarnaast zorgt jouw interesse in innovatieve en nieuwe media ervoor dat we onze klanten continue verassen en bijdragen aan de visie van het bedrijf om de meest innovatieve speler te zijn in de internationale handelswereld waar wij actief zijn.

Je krijgt de ruimte en vrijheid om je te ontwikkelen tot onze communicatie expert. Je volgt de ontwikkelingen en trends op dit gebied en vertaald deze door naar onze communicatiestrategieën. Tijdens de trainee fase word je binnen de Marketing en Communicatie afdeling breed opgeleid. Vervolgens ga jij je meer specialiseren op het communicatie domein en krijg je de verantwoordelijkheid over je eigen projecten.

Een greep uit de activiteiten waar jij mee aan de slag gaat: 

 • Storytelling en content creatie in het Engels en Nederlands van o.a.: nieuwsberichten, brochures, flyers, mailings, websites en social media; 
 • Website/social media beheer en optimalisatie (SEO);
 • Project coördinatie van intern tot externe communicatie, van campagnes tot evenementen op bijvoorbeeld hogescholen, maar ook zakelijke beurzen.

De afdeling
Het BSC biedt ondersteuning aan onze commerciële afdelingen en is verantwoordelijk voor alle marketing- en communicatie activiteiten van HTG. Per stageperiode bieden wij (commerciële) stageplekken aan voor ongeveer 10 studenten. Ons BSC bestaat uit 4 personen, 1 Marketing medewerker, 1 medewerker Acquisitie, 1 medewerker BSC en onze Manager.

Jouw profiel als Marketing Medewerker

 • Een recent afgeronde HBO opleiding bij voorkeur in de richting Marketing/ Communicatie;
 • Je hebt ca. 0 tot 1 jaar werkervaring na afronding van je opleiding;
 • Ervaring met schrijven van teksten; bijv. met een eigen blog, website e.d.;
 • Je spreekt naast Nederlands vloeiend Engels in woord en geschrift;
 • Je bent sterk in het schrijven van teksten, je kunt je inleven in diverse doelgroepen en maakt daarvan de juiste vertaalslag naar de doelgroep. Je hebt ervaring met het schrijven van Engelse teksten;
 • Je bent een organisatietalent;
 • Ervaring vanuit stage/bijbaan met SEO, Google Analytics, Online Marketing
 • Jij bent woonachtig in een straal van maximaal 45 minuten reistijd naar onze locatie in Delfzijl.

HTG biedt jou als Marketing Medewerker
Een opleidingsprogramma met als doel jou professioneel en persoonlijk te laten groeien. Dit doen we binnen onze HTG Academy; een interessant programma met verschillende (online) tools en trainingen die je helpen om jouw werk tot een succes te maken. Hierbij kun je denken aan commerciële vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling maar ook andere onderdelen die van invloed zijn op jouw werkveld waaronder Logistiek, Finance en ICT- gerelateerde modules. 
Daarnaast krijg je bij HTG veel verantwoordelijkheid en de kans om je in een internationale omgeving te ontwikkelen. Bij HTG wordt je mening op prijs gesteld. Alles op basis van wederzijdse commitment en het gezamenlijk streven om te groeien. Resultaten bij HTG worden erkend en beloond.

Interesse? Neem dan contact op met Martijn Diekmann via extern@marug.nl of 06-53910577