Bedrijf
Belsimpel.nl
Type
Startersfunctie
Locatie
Groningen
Sector
Online, Management
Website
http://werkenbijbelsimpel.nl/vacature/marketing

Omschrijving

Bedenken en uitwerken van creatieve content

Of het nu gaat om visuele of tekstuele content: jij weet precies hoe je iets moet brengen. Creativiteit zit in je bloed. Via onze social media-kanalen ga je dagelijks met duizenden mensen interactie aan, waarvan jij precies weet wat de doelgroep is. Ook bij het schrijven van nieuws- en persberichten voor Belsimpel.nl weet je exact wat nodig is om de lezer te overtuigen.

Wat doe je als Social Media-expert?

Als PR & Social Media-expert heb je contact met journalisten en vertaal je het merk Belsimpel.nl naar al onze social media-kanalen. Je hebt veel ideeën voor visuele content zoals video’s en foto’s, en je weet ook precies hoe je tekstueel de juiste snaar moet raken. Je schrijft nieuws- en persberichten voor Belsimpel.nl en zorgt voor de juiste informatie en juiste toon en de juiste platforms, zodat we in de publiciteit komen. Out-of-the-box-denken is je tweede natuur, waardoor je constant met creatieve ideeën komt aanzetten. Je weet precies wat we ons publiek wel en niet moeten voorschotelen.

Jij bent ijzersterk met communicatie in al zijn vormen en trekt aan de touwtjes op Facebook, Instagram en Twitter, waarbij je creatieve, nieuwe concepten ontwikkelt. Duizenden mensen volgen onze social media-kanalen en jij zorgt dat zij dagelijks leuke content te zien krijgen. Je weet precies dat een boodschap niet alleen zit in wat je zegt, maar ook hoe je het overbrengt.

Je komt in een team terecht waar veel ruimte is voor eigen inbreng. Je kunt je eigen ideeën uitwerken en daarnaast werk je veel samen met je teamleden en met collega’s uit andere teams. Je overlegt bijvoorbeeld met het Creatieteam om je ideeën vorm te geven en met de Productspecialisten als er nieuwe telefoons zijn.

Hoe kan je dag eruit zien?

Samen met je team begin je de dag met een dagstart. Afke verdeelt de taken over iedereen, waarna je aan de slag kunt gaan. Na het bijwerken van je mailbox kun je aan de slag met je eerste to-do-punt voor vandaag: de interne nieuwsbrief moet de metaforische deur uit. Je hebt hiervoor aan het begin van de week een interview gehouden met Floor van team Retail. Deze verwerk je, samen met een aantal nieuwtjes, in de nieuwsbrief waarna deze naar al je 300 collega’s verstuurd kan worden. Vervolgens ga je aan de slag met een persbericht over een toestel dat exclusief bij ons verkrijgbaar is, waarover je ideeën uitwisselt met Productspecialist Tim. Je zoekt de juiste journalisten om te benaderen en neemt contact met ze op. Als je shift voorbij is en je naar college moet, check je nog gauw je mailbox. Je ziet dat verschillende platforms je persbericht hebben opgepikt en de informatie op hun website hebben geplaatst. Je bent erin geslaagd de juiste informatie bij de juiste personen te krijgen! Tevreden kun je op je fiets naar college stappen.

Wat bieden wij?

  • Werken in hartje Groningen. Op je fiets naar kantoor

  • Volop doorgroeimogelijkheden, vanaf dag 1 maak jij het verschil

  • Vergroot je (super)krachten. Werk met >300 fanatieke collega's

  • Unieke werksfeer. Elke week borrels en activiteiten

Wie ben jij?

  • Je bent minimaal 16 uur per week beschikbaar en studeert nog minimaal 2 jaar in Groningen. 
  • Je studeert op WO-niveau en volgt bij voorkeur een communicatie en/of taalgerichte studie.
  • Je bent proactief, assertief en durft zelfstandig projecten op te pakken en knopen door te hakken. 
  • Je bent ontzettend creatief, hebt een flinke dosis humor, durft voor de camera te staan en bent een sociaal dier. 

Interesse? Neem hier contact op!