Bedrijf
Grolsch
Type
Stage
Locatie
Enschede
Sector
Online, Management

Omschrijving

"Understanding how one's target consumers behave as shoppers, in different channels and formats, and leveraging this intelligence to the benefit of all stakeholders, defined as brands, consumers, retailers and shoppers."

Vanaf februari 2018 bieden wij een uitdagende meewerkstage met veel verantwoordelijkheid voor een Multi talent dat zich klaar wil stomen voor een verdere carrière in FMCG, Retail of Online.

Stage Trade & E-commerce Marketing Retail

Fulltime

De afdeling Trade Marketing is verantwoordelijk voor het bedenken en uitvoeren van alle on- en offline activiteiten voor Grolsch, Grolsch Speciaalbieren, Kornuit, Grimbergen en Peroni in Nederland. Hierbij kun je denken aan sampling van producten, displays op de winkelvloer, online shop-in-shops en bannering. Daarnaast hebben we een belangrijke adviesrol richting retailers over de inrichting van hun assortiment op het (digitale) bierschap. Dit alles met als doel heel Nederland ons rijke bierportfolio te laten kopen en drinken.

Dit ga je doen

Als stagiair werk je mee op de afdeling Trade Marketing, je bent dan ook volwaardig onderdeel van ons team! Je denkt na over activiteiten die bijdragen aan het behalen van de doelstellingen van de afdeling. Goede ideeën werk je uit tot concepten, en de beste concepten voer je mede uit. Je evalueert resultaten en denkt na over verbeteringen. Je levert dus daadwerkelijk impact! Daarnaast analyseer je de webshops van verschillende foodretailers en op basis daarvan stel je adviezen op waarmee wij onze webshop en proposities kunnen verbeteren. Je werkt samen met partners voor het inrichten van de juiste platformen met productgegevens en afbeeldingen, waardoor ons assortiment online perfect zichtbaar is. Ook coördineer je samen met onze Field Sales Force de activiteiten op de winkelvloer. En dat allemaal in 6 maanden!

Dit neem je mee

  • Je zit in de laatste fase van je hbo-/ wo-opleiding. Bij voorkeur Bedrijfskunde, in de richting van Marketing;
  • Je staat met beide benen in het huidige (digitale) tijdperk en hebt kennis van E-commerce. Wellicht heb je zelf een eigen webshop (met meer of minder succes) opgezet;
  • Je snapt de rol en samenhang tussen stenen en online winkels, hebt interesse in omni-channel (food) retail;
  • Je weet wat we bedoelen met spiegelen en snapt wat een shopper aanzet tot kopen van (onze) producten op de winkelvloer;
  • Je bent slim, analyseert de cijfers, kunt goed verkopen en presenteren, kortom je hebt karakter, bent authentiek en weet waar je het over hebt!

Het gaat hier om een fulltime meewerkstage van 5 a 6 maanden vanaf februari 2018.

Interesse? Neem hier contact op!