Bedrijf
Achmea
Type
Internship
Locatie
Apeldoorn
Sector
Intelligence, Management
Website
https://www.werkenbijachmea.nl/Paginas/default.aspx

Omschrijving

De functie

Naast de meest vertrouwde verzekeraar, wil Achmea ook de meest digitale verzekeraar zijn. Digitale innovaties en data driven werken zijn daarin belangrijke pijlers. Achmea maakt steeds meer gebruik van de Agile werkwijze. De Agile methode gaat over kort cyclische trajecten van 3 tot 5 weken. Op deze manier werken we in continuous delivery en  krijgen teams de gelegenheid om in projecten tussenproducten te presenteren waarop aanpassingen gedaan kunnen worden. 
Hoe zorgen we dat we de data governance eisen kunnen borgen bij een agile werkwijze.
Bijvoorbeeld hoe kunnen we bewijzen dat de Data Requirements worden gemaakt op het juiste moment in het agile traject. Deze requirements achteraf invullen is niet voldoende in de data governance bewijslast. Er ontstaat spanning tussen voldoende duidelijkheid op het gevraagde moment en de behoefte binnen agile aanpak om nog niet alles te specificeren vooraf. 

Wat is hier een passend antwoord op?
Zijn er al oplossingen die gebruikt kunnen worden? Hoe doen andere bedrijven dit? Jij gaat theoretisch en in het werkveld onderzoeken hoe wij Agile werken binnen een data driven omgeving kunnen toepassen. 

Het profiel

Ben jij een student die… 
- Een WO-opleiding of master in de richting van data (management) met succes volgt? Een andere studie met overeenkomsten in data en procesinrichting mag natuurlijk ook! 
- Kennis heeft van een ontwikkelcyclus? 
- Het niet erg vindt om veel zelfstandig te werken? 
- Op internationaal niveau vraagstukken kan beantwoorden? 
- Are you the one? English speaking students are also welcome for this internship! 

Jouw afdeling

Je komt te werken op de afdeling BI Delivery . Jouw 6 collega’s zijn data architecten die sociale interactie gebruiken als kennisoverdracht. We werken waar de problematiek zit en we geven als afdeling workshops aan de IT-keten om gezamenlijk naar een hoger data management maturity (DMM) level te komen.

Wij bieden

Wil jij jouw afstudeeropdracht doen met een vraagstuk dat internationaal speelt en wil jij bijdragen dé oplossing heeft voor onze data-toekomst? 
Je krijgt persoonlijke begeleiding door één van onze data-architecten. Je krijgt een stagevergoeding van €450 bruto op basis van een 36-urige werkweek. Je standplaats is Apeldoorn, maar thuis werken en 4x9 behoren tot de mogelijkheden. 
De periode bedraagt vijf maanden en de startdatum is 3 september 2018 (maar eerder is altijd goed!). 

Interesse? Neem hier contact op!