Bedrijf
Achmea
Type
Starters Position
Locatie
Apeldoorn
Sector
Intelligence
Website
https://www.werkenbijachmea.nl/Paginas/default.aspx

Omschrijving

De functie

Als Data Engineer krijg je exclusief toegang tot onze interne polis, claim- en schade data, maar ook externe databronnen staan tot jouw beschikking. Je krijgt alle vrijheid om er naar hartenlust data te prepareren, te verrijken en de kwaliteit daarvan te verbeteren. Je bent continu op zoek naar nieuwe mogelijkheden voor onze data en databronnen. Heb je die gevonden, dan exploreer je de opties en kijk je hoe je ze het beste met onze huidige data kunt integreren. Als pionier en kennisdrager geniet je van experimenteren en ben je altijd op zoek naar manieren om jouw werk, maar ook dat van collega’s efficiënter te maken. 

Nadat jij jouw magic op de data losgelaten hebt kunnen je collega’s die gebruiken voor hun dashboards en analyses. Hoeven ze zelf geen vloeiend SQL, Python, Azure of Hadoop voor te spreken. Want dat doe jij al. Jij volgt alle ontwikkelingen en veranderingen in je vakgebied op de voet. En bent daarmee een unieke, waardevolle en onmisbare schakel in ons bedrijf.

Het profiel

Als Young Talent Data Engineering heb je :
- een afgeronde kwant of beta WO opleiding;
- maximaal 2 jaar werkervaring;
- ervaring met data engineering (data assessment, data preparatie, datamodellering, data kwaliteit).

Bij voorkeur heb je kennis van en ervaring met 1 of meerdere van deze tools en activiteiten
- Python en Azure;
- de principes van SQL, SAS, ETL, SAP BODS, SAP BW en grote datasets. Bovendien kun je die in meerdere omgevingen toepassen (Oracle, DB2);
- visualisatietools als SAS VA, Qlikview;
- het werken met API’s;
- de verwerking van big data (Hadoop, Data Lake, Spark).

Als persoon:
- herken je jezelf in de omschrijving van Young Talent;
- heb je bovengemiddelde academische resultaten met extra-curriculaire activiteiten die je gedrevenheid en ondernemerschap laten zien;
- ben je analytisch en conceptueel sterk;
- beschik je over een sterke drang om resultaten op te leveren, ook als dat een andere, nieuwe insteek verlangt;
- ben je communicatief sterk en in staat advies en richting te geven wanneer dat van je gevraagd wordt;
- ben je een aanpakker;
- beheers je de Nederlandse taal vloeiend in woord en geschrift (harde eis!);
- weet je van jezelf dat je het beste tot je recht komt in een dynamische omgeving.

Ben je daarnaast ook nog eens te alle tijde bereid het klantbelang centraal te zetten? Durf jij jezelf continue de vraag te stellen of wat jij doet aan het aan het eind van de dag toegevoegde waarde voor de klant oplevert, zelfs wanneer je zelf niet altijd direct klantcontact hebt?

Jouw afdeling

Daar data science door de gehele organisatie een prominente plek heeft kun je op verschillende afdelingen aan het werk, op alle locaties van Achmea. Verbind je jezelf het liefste met 1 van onze power brands (Centraal Beheer, Interpolis, Zilveren Kruis of FBTO) of hou je je liever generiek bezig met inhoudelijke product ontwikkeling? Beiden zijn mogelijk. 

Als coöperatieve verzekeraar blijven we ons actief bezig houden met actuele, maatschappelijke vraagstukken. Daarmee zijn we waardevol voor onze klanten en voor de samenleving. Zo werken wij samen aan een gezonder, veiliger en meer toekomstbestendig Nederland.

Wij bieden

Dé ideale plek voor jou als startende Data Engineer! Jij gaat veel leren in korte tijd, zowel qua vakinhoud als in jouw persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt veel ruimte om te pionieren. Je komt terecht tussen enthousiaste collega’s en krijgt veel verantwoordelijkheid en vrijheid. Ook bieden wij uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een opleidingscurriculum specifiek voor data engineers, onze eigen “data analytics academy”. Bij dit opleidingstraject ga je samen met de andere data engineers van Achmea intern en extern colleges volgen en praktijk casussen uitwerken. Dit allemaal om je expertise aan te scherpen en je meerwaarde en impact te vergroten. 

De salarisrange loopt vanaf € 2.540 tot maximaal € 3.510 (bruto maandsalaris o.b.v. 36 uur per week excl. 13e maand, vakantiegeld en winstdeling). Je hebt keuze tussen verschillende standplaatsen in Nederland, op de verschillende Achmea locaties. Ook 4 x 9 uur en thuiswerken is in overleg mogelijk. 

Wat ons betreft kun je per direct starten. 

Interesse? Neem hier contact op!