Algemene informatie || Huidige commissie || Interesse? 

Algemene informatie

Het Marug.nl Media Team is een doorlopende commissie van ongeveer 12 studenten die zich focussen op verschillende media aspecten. Het Media Team schrijft blogs, interviewt interessante bedrijfsprofessionals, zet de meest creatieve filmpjes in elkaar, maakt beeldmateriaal bij MARUG evenementen en organiseert elke half jaar een themaweek waarin eens per dag een thema gerelateerde blog/special/interview wordt gepost. De commissie bestaat uit zowel bloggers/designers, interviewers als editers, en biedt studenten die geïnteresseerd zijn in journalistiek en/of marketing de kans om hun creatieve kunsten te ontwikkelen. 

Ook voor journalistiek schrijven geldt: oefening baart kunst. Veel meters maken, en dat kan ook bij de MARUG!
- Drs. Sanna Buurke (Onderwijscoördinator Journalistiek)

 

Bloggers/designers
De bloggers houden zich bezig met de wekelijkse blogs. De blogs worden vanuit actuele, inhoudelijke, wetenschappelijke of informele marketinginvalshoek geschreven. De bloggers gaan niet alleen over de content van de blog, ook de design van de blogs valt onder hun verantwoordelijkheid.

Interviewers
De interviewers vallen voor een deel onder de bloggers, maar focussen zich op de interviews met professionals uit het bedrijfsleven of andere interessante mensen binnen de marketingwereld. Hierbij komen veel communicatie en planning skills van pas en connecties worden opgedaan.

Chef Special
De chef special is verantwoordelijke voor de planning en de content van de twee wekelijkse specials. Hierdoor werkt de chef special nauw samen met de editers om de leukste en meeste creatieve specials neer te zetten.

Editers
De editers zijn verantwoordelijk voor het filmen en editen van de twee wekelijkse specials. Daarnaast houden de editers zich ook bezig met de video en foto verslaggeving van MARUG evenementen.

Er is in het MARUG.nl Media Team altijd ruimte voor eigen inbreng. Heb jij een leuk idee voor een filmpje of artikel, dan kan dit vaak uitgevoerd worden. Hierdoor geeft deze commissie je veel ruimte om jezelf te ontwikkelen in schrijven, filmen, fotograferen en editen. Door het schrijven van artikelen of het vormen van beeldmateriaal zal je na afloop van je commissietijd veel ervaring opgedaan hebben op journalistiek en multimediaal gebied. Je zult feedback krijgen van je mede commissiegenoten over bijvoorbeeld je schrijfstijl waardoor je als team probeert het MARUG.nl Media Team tot een professioneel niveau te tillen.

  • Solliciteren kan het gehele jaar door
  • De nieuwe sollicitatieronde zal begin mei 2017 plaatsvinden
  • Aantal commissieleden: +/- 12
  • Duur: minimaal een half jaar
  • Zowel Nederlandse als internationale commissiegenoten

 

Huidige commissie

Hoofdredacteur:
Amber Zijlstra

Redacteurs, Beeld & Design
Sid Eshuis
Guusje Steenbeek
Claudia de Boer
Lex Ditzel
Talitha la Macchia
Dion Huiskes
Ibrahim Barbery
Wouter Kremer
Mykolas Lekavicius
Bibi Loman

Emailadres: mediateam@marug.nl 

 

V.l.n.r.: Talitha, Sid, Judith, Lex, Amber, Dion, Eveline, Guusje & Claudia

Interesse?

Ben jij goed op de hoogte van marketing trends, heb jij een scherp oog voor opkomende marketing-gerelateerde onderwerpen en lijkt het je leuk om hier over te schrijven of te filmen? Dan is het Marug.nl Media Team iets voor jou!

Voor meer informatie over deze of andere commissies of de verschillende functies, kun je contact opnemen met Maylen de Koning via intern@marug.nl of 050-3637014. Natuurlijk kun je ook altijd even langskomen op het WSN 5414, kamer 0032.