Algemene informatie || Huidige commissie || Interesse? 

Algemene informatie

Het Media Team is een doorlopende commissie van ongeveer 12 studenten die zich focussen op verschillende media aspecten. Het Media Team schrijft blogs, interviewt interessante bedrijfsprofessionals, zet de meest creatieve filmpjes in elkaar, maakt beeldmateriaal bij MARUG evenementen en organiseert elk jaar een themaweek waarin eens per dag een thema gerelateerde blog/special/interview wordt gepost. De commissie bestaat uit zowel bloggers/designers, interviewers als editers, en biedt studenten die geïnteresseerd zijn in journalistiek en/of marketing de kans om hun creatieve kunsten te ontwikkelen. 

Ook voor journalistiek schrijven geldt: oefening baart kunst. Veel meters maken, en dat kan ook bij de MARUG!
- Drs. Sanna Buurke (Onderwijscoördinator Journalistiek)

Bloggers/designers
De bloggers houden zich bezig met de wekelijkse blogs. De blogs worden vanuit actuele, inhoudelijke, wetenschappelijke of informele marketinginvalshoek geschreven. De bloggers gaan niet alleen over de content van de blog, ook de design van de blogs valt onder hun verantwoordelijkheid.

Interviewers
De interviewers vallen voor een deel onder de bloggers, maar focussen zich op de interviews met professionals uit het bedrijfsleven of andere interessante mensen binnen de marketingwereld. Hierbij komen veel communicatie en planning skills van pas en connecties worden opgedaan.

Chef Special
De chef special is verantwoordelijke voor de planning en de content van de twee wekelijkse specials. Hierdoor werkt de chef special nauw samen met de editers om de leukste en meeste creatieve specials neer te zetten.

Editers
De editers zijn verantwoordelijk voor het filmen en editen van de twee wekelijkse specials. Daarnaast houden de editers zich ook bezig met de video en foto verslaggeving van MARUG evenementen.

Er is in het Media Team altijd ruimte voor eigen inbreng. Heb jij een leuk idee voor een filmpje of artikel, dan kan dit vaak uitgevoerd worden. Hierdoor geeft deze commissie je veel ruimte om jezelf te ontwikkelen in schrijven, filmen, fotograferen en editen. Door het schrijven van artikelen of het vormen van beeldmateriaal zal je na afloop van je commissietijd veel ervaring opgedaan hebben op journalistiek en multimediaal gebied. Je zult feedback krijgen van je mede commissiegenoten over bijvoorbeeld je schrijfstijl waardoor je als team probeert het Media Team tot een professioneel niveau te tillen.

  • Aantal commissieleden: +/- 8
  • Taal: open voor zowel Nederlandse als internationale studenten
  • Solliciteren kan het gehele jaar door
  • Duur: minimaal een half jaar
  • Werkdruk: 5 uur per week

NB: Momenteel zijn wij op zoek naar versterking van het Media Team! Dus twijfel niet langer en contact Julia Weekenstroo

Huidige commissie

Hoofdredacteur:
Jana Assenmacher

Chef Special:
Talitha la Macchia

Bloggers & Designers:
Claudia de Boer
Bibi Loman
Merle Baake
Marijn Meure
Stephanie Beld
Tommaso Tolentinati

Interviewer:
Vincent Pool

Editers:
Freya Liemburg
Ondrej Molnar
Marko Tusevljak

Emailadres: mediateam@marug.nl 

V.l.n.r. boven: Jana, Ondrej, Talitha, Vincent, Dennis, Annely
V.l.n.r. beneden: Freya, Marijn, Bibi, Merle

Interesse?

Ben jij goed op de hoogte van marketing trends, heb jij een scherp oog voor opkomende marketing-gerelateerde onderwerpen en lijkt het je leuk om hier over te schrijven of te filmen? Dan is het Media Team iets voor jou! Voor meer informatie over deze of andere commissies of de verschillende functies, kun je contact opnemen met Julia Weekenstroo. Natuurlijk kun je ook altijd even langskomen op het WSN 5414, kamer 0032.