Ben jij klaar voor een uitdaging en heb je zin om samen met 6 anderen het grootste recruitmentevenement van Noord-Nederland te organiseren? Dan is het Recruitment Days Bestuur iets voor jou! Heb je nog vragen, twijfel niet en stuur een mailtje naar intern@marug.nl! 

Algemene informatie || Functies || Huidige commissie || Interesse?

Algemene informatie

Tijdens de Recruitment Days oriënteren jaarlijks meer dan 500 studenten van Economie en Bedrijfskunde zich op (afstudeer)stages, traineeships en hun eerste baan. Het driedaagse evenement is een samenwerkingsverband van de MARUG en de EBF. Tijdens deze dagen krijgen studenten volop de kans om zowel formeel (presentaties, cases, individuele gesprekken, trainingen) als informeel (businesslunches en businessdiners) kennis te maken met de deelnemende bedrijven. Elke dag wordt in stijl afgesloten met een netwerkborrel en op de laatste dag vindt er een daverend eindfeest plaats. Bekijk de evenementpagina van de Recruitment Days voor meer informatie of kijk op www.recruitmentdays.nl

Mijn redenen om de Recruitment Days te organiseren zijn simpel: Samenwerken met een topcommissie, mijn vaardigheden verder ontwikkelen en toewerken naar een geweldig evenement!
- Dianne Warmelink (Voorzitter Recruitment Days 2012)

 

De Recruitment Days wordt elk jaar georganiseerd door 7 studenten van de Economische Bedrijfskundie Faculteit (EBF) en van de Marketing Associatie Rijksuniversiteit Groningen (MARUG). Als commissie werk je intensief samen om dit mooie evenement vorm te geven. Gezien het aantal grote bedrijven en studenten die deze dagen bezoeken dien je zeer professioneel met je taken om te gaan. Je hebt een grote verantwoordelijkheid en dat maakt deze commissie tot een mooie uitdaging en een goed praktisch leermoment buiten je studie.

Na een periode van ongeveer negen maanden heb je zien wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van een groot evenement. Je bent in contact gekomen met veel grote en mooie bedrijven. Je hebt leren werken in teamverband en je hebt veel studenten de kans gegeven in contact te komen met bedrijven voor stage's, traineeships en/of startersfuncties.

  • Aantal commissieleden: 7
  • Sollicitatiedeadline: februari
  • Duur: maart t/m december
  • Werkdruk: 25 uur per week, laatste paar maanden full-time

Functies

Bij de Recruitment Days kan je voor de volgende functies solliciteren:

Voorzitter
Als voorzitter heb je een aantal taken die ten goede moeten komen aan de voortgang van de commissie. Je moet erop toezien dat elk commissielid zich aan zijn of haar taak houdt zodat je gezamenlijk tot een goed resultaat komt. Verder vallen onder deze functie ook een aantal operationele zaken, zoals het plannen van de vergaderingen met de gehele commissie en het regelen van allerlei bijkomstige zaken. Daarnaast zorg je voor het behouden van een goede sfeer binnen groep. Je hebt ook vaak contact met de beide besturen over zaken die je bij het organiseren kunnen helpen. Tot slot maak je een algemeen plan van aanpak en ben je ook verantwoordelijk voor de voortgang hiervan. Aangezien het evenement begin december op de planning staat zul je deze planning deels voor de zomervakantie moeten opstellen.

Penningmeester
Penningmeester is een uitdagende functie omdat deze niet alleen bestaat uit boekhouden, maar bestaat vooral uit waarborgen van de financiering van de Recruitment Days. In de praktijk betekent dit dat de penningmeester bij elke grote beslissing een belangrijke stem heeft. Verder heeft de penningmeester als geen ander zicht op wat er binnen de commissie gebeurt, omdat de commissie uiteindelijk geld moet binnenhalen en uitgeven. Daarnaast heb je tijd om de Bedrijfscontacten te helpen en/of verantwoordelijk te zijn voor de productsponsoring. Penningmeester is dus absoluut geen saaie stoffige functie, maar een uitdagende en een centrale functie binnen de commissie!

Bedrijfscontacten I en II
De functies bedrijfscontacten I en II bestaat uit het benaderen van bedrijven voor de presentaties, cases, individuele gesprekken met de studenten en het afhandelen van alle contacten met de verschillende bedrijven. Jullie zijn verantwoordelijk voor het benaderen van alle bedrijven en het afsluiten van de contracten. Daarnaast ben je tijdens het evenement verantwoordelijk voor het begeleiden van de recruiters. Bij deze functie kom je dus veel in contact met het bedrijfsleven, waardoor een vlotte babbel en commercieel inzicht onontbeerlijk is.

Dagorganisatie
De taak behorende bij de functie dagorganisatie (DO) is in het kort omschreven het regelen van alle taken die samenhangen met de dag waarop het evenement plaatsvindt. Je onderhandelt over prijzen, de lunch (catering), apparatuur, aankleding etc. Verder houdt je je ook bezig met het vinden van de verschillende locaties en het onderhouden van de contacten die hiermee samenhangen. Tevens is het de bedoeling dat je een gedetailleerd draaiboek samenstelt voor de commissie en helpende besturen waarin tot in detail wordt aangegeven wat op welk moment gebeurt en welke personen daar zorg voor moeten dragen.

Planning en Logistiek
Binnen deze functie ben jij verantwoordelijk voor het inroosteren van de ruim 500 studenten die aan de Recruitment Days deelnemen. Dit rooster maak je met behulp van een roosterprogramma. Ook zal jij het aanspreekpunt zijn voor de studenten, voor en tijdens de dagen als ze vragen hebben over hun rooster. Daarnaast heb je ruimte om bijvoorbeeld de functionaris PR & promotie of de bedrijfscontacten bij te staan en ben je verantwoordelijk voor de website. Deze functie is erg uitdagend en perfect voor mensen die van IT houden.

PR & Promotie
De functie PR & promotie is een functie waarin je je creativiteit kwijt kunt. Het doel van deze functie is bekendheid te kweken voor het evenement. In overleg met de rest van je commissie stel je een promotiebeleid op en ben je verantwoordelijk voor al de uitingen. Je zult flyers, posters en programmaboekjes ontwerpen, promotie stunts bedenken en social media beheren (Facebook, Twitter, LinkedIn).  Als jij een creatieve geest hebt, zal dit dus echt een functie zijn voor jou. Ervaring met Photoshop en InDesign is geen vereiste.

Extra functies die later worden verdeeld:

  • Vice Voorzitter
  • PR & Promotie II
  • Bedrijfscontacten III

Recruitment Days Commissie 2018

Voorzitter: Mike ten Broeke
Penningmeester: Kelvin Chen
Bedrijfscontacten 1: Diederik Dekker
Bedrijfscontacten 2: Floris Ganzeboom
Dagorganisatie: Anne-Sophie de Jong
Logistiek en Planning: Mandy van Essen
PR & Promotie: Camilla Bodewes


V.l.n.r.: Floris, Mandy, Diederik, Camilla, Mike, Anne-Sophie, Kelvin

Interesse?

Voor meer informatie over deze of andere commissies of de verschillende functies, kun je contact opnemen met Julia Weekenstroo. Natuurlijk kun je ook altijd even langskomen op het WSN 5414, kamer 0032.