Rijksuniversiteit Groningen wordt jaarlijks steeds internationaler. Om de internationalisering the ondersteunen is de MARUG in de afgelopen jaren veranderd in een internationale studievereniging. Het is voor internationale studenten een grote stap om het thuisland te verlaten en naar Nederland te verhuizen. De cultuur, de universiteit en de mensen kunnen erg verschillen van het land waar je vandaan komt. De MARUG probeert internationale studenten hierbij te helpen en te begeleiden in de integratie met de Nederlandse cultuur en met Groningen!

Vele internationale studenten zijn niet bekend met studieverenigingen, de toegevoegde waarde hiervan en de evenementen, daarom hebben wij twee International Ambassadors aangesteld. De International Ambassadors zijn actieve leden van de MARUG, waardoor zij in staat zijn om internationale studenten alles te vertellen over onze vereniging. Ze zullen de nadruk leggen op de toegevoegde waarde van het lidmaatschap bij de MARUG, evenals het bijwonen van evenementen en deelnemen aan commissies. Wij geloven dat internationale studenten zich kunnen ontwikkelen op zowel professioneel als zoals vlak, net als Nederlandse studenten.

Onze International Ambassadors zijn altijd bereid om je advies te geven over je studie, Groningen en natuurlijk de MARUG. Bekijk de video hieronder om de MARUG ervaringen van onze huidige International Ambassadors, Johann en Louise, te zien.