You are here:

Board blog - Secretary

For English version, click here

Hallo allemaal, 

Mijn naam is Bart Nijhoff, 23 jaar oud en momenteel de secretaris van het MARUG bestuur. Tijdens de afronding van mijn master Marketing Management werd ik gepolst door Maud voor een plekje in het bestuur. Ondanks dat ik gekscherend niet bekend was met de MARUG, was ik direct enthousiast. Het is voor mij de ideale springplank voordat ik ga werken, omdat ik zowel op sociaal als professioneel niveau mezelf kan ontwikkelen. 

De functie secretaris is misschien wel de meest cryptische functie van het bestuur (maar daarmee zeker niet de saaiste). Het is een verzamelnaam voor de vele taken en verantwoordelijkheden die een secretaris heeft. Ten eerste ben je eindverantwoordelijke van het volledige MARUG alumni-netwerk. Daarnaast gaan alle mailings vanuit de MARUG via jou en beheer je de website. Concluderend ben je dus verantwoordelijk voor een groot deel van de externe communicatie. Dit houdt ook in dat je nauw samenwerkt met alle andere bestuursleden, wat de functie divers en dynamisch maakt. Als klap op de vuurpijl mag je ook de Dublin Inhousetour organiseren. Het afgelopen jaar kon de Inhousetour helaas niet doorgaan, maar normaliter is dit hét MARUG seccie-hoogtepunt van het jaar. 

Nu komt er een “wij van WC-eend” verhaal, maar niet minder gemeend: het bestuursjaar is het leukste jaar uit mijn studentenleven. In een korte tijd groei je met je 5 andere bestuursgenoten naar elkaar en vorm je een hecht team. Zowel op sociaal als op professioneel niveau pluk je hier de vruchten van. Daarnaast is het een kans om je (ook buiten de collegezalen) te ontwikkelen. Sterker nog, je voegt op een praktische manier waarde toe aan zowel leden van de MARUG als de bedrijven. Tijdens één van onze evenementen, de Marketing Inhousetour, heb ik dit het meest ervaren. Tijdens dit tweedaags evenement bezochten we met een groep enthousiaste studenten drie bedrijven in de Randstad. Als je dan aan het einde van de tour een lach ziet op de gezichten van de commissie, de deelnemers én de bedrijven, dan geeft je dat een trots gevoel. Dan zijn de -soms ietwat saaie dagen- op het kantoor het dubbel en dwars waard. 

Ben jij enthousiast geworden voor een bestuursjaar en ben je geïnteresseerd in de functie secretaris? Je kan me appen op (06 29937160) en dan vertel ik je er graag meer over onder het genot van een kopje koffie.