You are here:

Board blog - PR & Promotion

For English version, click here!

Hi allemaal,

Ik ben Iris, 22 jaar oud en momenteel heb ik de rol van PR & Promotie binnen het huidige MARUG bestuur. Naast mijn bestuursjaar ben ik momenteel mijn Bachelor of Business Administration aan het afronden en hoop ik volgend jaar nog een paar extra vakken in het buitenland te volgen. 

Als PR en Promotie ben je verantwoordelijk voor het algehele imago dat de MARUG uitdraagt. Een van de belangrijkste doelen is dan ook het vergroten van de naamsbekendheid van de MARUG onder marketing-geïnteresseerde studenten in Groningen. Ook ben je het aanspreekpunt voor alle PR's van de verschillende commissies. In deze functie kun je al je creativiteit kwijt en heb je ook de ruimte om strategisch te denken. Wat ik leuk vind aan deze functie is dat je helemaal vrij bent in je eigen ideeën, dat geen dag hetzelfde is en dat je veel samenwerkt met andere functies binnen het bestuur.

Ik kijk nu al terug op een zeer geslaagd jaar en kan iedereen een bestuursjaar aanraden. Deze ervaring heeft me de kans gegeven om me zowel professioneel als sociaal vlak verder te ontwikkelen. Je gaat echt uitdagingen aan die je uit je comfortzone halen. Ik heb persoonlijk veel geleerd door presentaties te geven voor grote groepen, vergaderingen te organiseren en gesprekken te voeren met professionals uit het bedrijfsleven. Daarnaast word je ook heel close met je medebestuursgenoten en krijg je echt een tweede familie bij. 

Persoonlijk vind ik het ook erg leuk dat MARUG zoveel verschillende evenementen organiseert, van buitenlandse reizen tot driedaagse evenementen en kleinschalige activiteiten. Geen enkel evenement is hetzelfde en elk evenement heeft zijn eigen charme. Een van mijn hoogtepunten was de in-house tour naar Bol.com. Samen met een groep enthousiaste studenten gingen we naar de Randstad om een kijkje te nemen in het hoofdkantoor van Bol.com. Naast de rondleidingen kregen we ook workshops van de hoofd afdeling van de marketing, zodat we met veel nieuwe inzichten en ideeën naar huis gingen. Maar ook de MARUG socials behoren zeker tot een van mijn hoogtepunten, want de open en gezellige sfeer zorgt ervoor dat iedereen met elkaar mixt en het echt gezellig heeft. 

Heb je interesse in een bestuursjaar en de functie PR en Promotie? Stuur me dan een berichtje (+31625491235) en ik vertel je graag meer over tijdens een koffietje!